petrsli petrsli komentáře u knih

☰ menu

Misery Misery Stephen King

Perfektní klasika, není více co dodat.

19.05.2022 5 z 5


Běh o život Běh o život Richard Bachman (p)

Trochu ,,jiný" King, žádná hitparáda, v dnešní době již trochu ošumělé téma (v roce 1982 jistě ještě ne). Ale vcelku čtivá oddechovka.

19.05.2022 2 z 5


Christina Christina Stephen King

Starší Kingova dílka (,,klasiky") mám moc rád, proto jsem i od Christiny čekal hodně. Bohužel mi příběh přišel nudný, nezáživný a zbytečně natahovaný. Zklamání z něj bych přirovnal k Tommyknockerům, kdy se něco opravdu začne ,,dít" až na posledních cca. 50 - 60 stránkách knihy a ani tak závěr nebyl žádnou překvapivou, emocionální bombou. Bohužel za mě velké zklamání.

19.05.2022 2 z 5


Hastrman Hastrman Miloš Urban

V první části jsem doslova hltal každé slovo: nádherně poetický popis českého venkova 19. století a jeho tradic, dobře rozpracovány postavy - sympatické i nesympatické, dobře rozpracovaný střet katolického fanatismu a falešného svatouškovství s vnímáním a dávnými zvyky venkovského člověka, zajímavé a čtivé dějové linky.
Druhá část knihy: Obrat o sto stupňů - snůška eko-bio žvástů, nepravděpodobný a nepřesvědčivý černo-bíle laděný příběh, plochý jazyk vyprávění, nesympatické postavy, absurdní eko-utopický závěr s velebením ,,moudrých a ublížených" sudetských Němců. Zcela mi zkazila celkový dojem z knihy. Jen jsem se modlil, aby už byl konec.

11.05.2022 2 z 5