Petrik87 Petrik87 komentáře u knih

☰ menu

Madame Okta Madame Okta Darren Shan (p)

Přečetl jsem jedním dechem celou sérii. Perfektně napsané, velmi napínavé a čtivé. Vyhovuje mi, že knihy mají spád a neustále se děje něco zajímavého, žádná zbytečná omáčka kolem.

01.10.2023 5 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Spise oddechova kniha, neni az tak akcni, ale ani "ukecana". Je to vse pekne vyvazene, clovek se nenudi, ale nejlepsi dilo vsech dob v tom take nenajdete.
Nicmene doporucuji a urcite jsem zvedav na pokracovani + se chysta udajne i filmove zpracovani, tak snad dobre dopadne.. Pokud se povede, tak to bude pecka.

23.09.2023 4 z 5


Dlouhá trnitá cesta z pekla Dlouhá trnitá cesta z pekla Neil Strauss

Velmi ctive. Byl jsem neustale zvedav s jakou dalsi zvrhlosti se Manson na dalsi strane zas vytasi. Je to kniha plna extremu, ale zaroven umeni a snaze se skrze umeni vyjadrit. Za me super. Jen misty pro silnejsi povahy. Zaroven je bezva, ze spousta postav je podlozena i fotkami.

04.09.2023 5 z 5


Odkaz - Pravdivý příběh bratří Mašínů Odkaz - Pravdivý příběh bratří Mašínů Barbara Masin

Výborně čtivá kniha. Osvětluje spoustu situací.
Kdo je označuje za vrahy, tak nechápe, že Mašíni vždy střileli jen v situacích, kdy jim šlo o jejich samotný život nebo uvěznění (které by vedlo k trestu smrti).
Jejich rodiny a přátelé dopadli katastroficky (režim všechny popravil anebo jinak zlikvidoval).
Zajímavé, že kdyby šlo o boj proti nacismu, tak by proti Mašínům nikdo nic neřekl... (viz pomník generála Mašína (jejich dědečka v Poděbradech)).

Za mě supr kniha a všem doporučuju, aby si ji přečetli než ji začnou posuzovat.

08.04.2016 5 z 5