pepua pepua komentáře u knih

☰ menu

Polární záře Polární záře Jiří Mazurek

Příběh je určitě fajn a s jeho zakončením problém nemám. Jen vyprávění se občas vleklo a v tu chvíli mi i styl psaní připadal tak nějak průměrný, nudný. Dění v ponorce bylo na úkor ostatních dějových linek zbytečně detailní, kdyby se autor rozepsal víc o dění na Nové Zemi, bylo by mi to milejší. Postava českého fotografa by měla být pro děj i čtenáře jistě zásadní, ale nemohu se zbavit dojmu, že tam vlastně pořádně nezapadá, stejný osud mohl potkat kohokoliv jiného a nebylo by to tak svoji nelogikou do očí bijící. Celkově pohodová oddechovka, jako mladší bych si ji ale užil určitě víc.

18.01.2023 3 z 5


Začátek konce Začátek konce Manel Loureiro

Nedočetl jsem, příběh se nevyvíjel nikterak zajímavě a styl vyprávění psaním blogu dělá z knihy těžko snesitelnou nudu.

25.06.2022 2 z 5


Třetí vlna Třetí vlna Tomáš Dušek

Jsem ve třetině. Možná knihu ani nedočtu. Ty krátký věty. Samá tečka. Prý parádní post-apo. To určitě.

28.11.2020


Nekroskop Nekroskop Brian Lumley

Začátek knihy patřičně navnadí, ale pak... zhruba ve třetině se Lumley utrhne ze řetězu a plácá jednu myšlenku na druhou, jakoby se bál, že už další knihu nikdy nenapíše. Vznikla z toho prapodivná míchanice.

31.07.2017 2 z 5


První planeta smrti První planeta smrti Harry Harrison

Těžko uvěřit, že až takhle špatně napsané sci-fi má tak vysoké hodnocení. Příběh je prostinký a plný nelogičností, děj se dopředu posouvá vyloženě křečovitě. Přečíst knihu mi netrvalo nikterak dlouho, přesto to bylo poměrně utrpení. "Béčko" jak vyšité.

06.11.2016 2 z 5