papras papras komentáře u knih

☰ menu

Případ Azazel Případ Azazel Boris Akunin (p)

Začátek se vyvíjí vcelku fajn, bohužel se to v někdy v půlce knížky zlomí. Hlavní hrdina je Erast Petrovič Fandorin, mladé ucho který je úředník na policejní stanici. A z ničeho nic se s takovým cucákem jako je Fandorin začnou bavit lidi, pro který je někdo jeho postaveni něco jako sliz co před 1000 lety vyvrhlo moře. Dobře, tohle ještě jde přežít, ale když takovýhle lidi kvůli němu začnou nastavovat svůj krk a přitom on je posílá do prdele, takže z toho nemají žádné výhody je už trošku zarážející. A třešničkou na dortu je to že Fandorin je dítě štěstěny, ale až takovým způsobem, že už to je otravný. Bohužel, prostě mi tam nesedělo jak byly vykresleny postavy, přeci také musí mít nějaké své pohnutky, kvůli kterým se rozhodují a ne jenom to, že jim je někdo sympatický a je jim jedno jestli svojí pomocí Fandorinovi ohrozí svůj majetek, postavení či dokonce život. Ale na druhou stranu moje velká kritika je způsobena tím jak je tato kniha vyzdvihována do nebes. Mír a lásku

05.03.2013 3 z 5


Terror Terror Dan Simmons

Kniha zajímavá snad jenom díky prostředí, kde se nachází a taky tím, že tam jsou hezky popsány problémy expedice k polárnímu kruhu. Hlavní strašidlo bylo ve všem neskutečně "overpower" a jakákoliv pasáž s ním byla v podstatě nezáživná. Příběhy postav ze začátku byly neuvěřitelně nudné, to se nakonec v pulce knize zlomí, bohužel to je až po 300 přečtených stránek. Ke konci byla kniha až neuvěřitelně zábavná, jenom škoda trošku podivnému závěru, který jsem ani číst neměl protože mě strašně sral a zkazil pocit z knihy. Snad slouží jenom k vysvětlení jednoho prvku, který provází celý děj. Ale i tak..

16.11.2012 4 z 5


Čerpadlo 6 Čerpadlo 6 Paolo Bacigalupi

Zde se nejedná o klasické sci-fi, které popisuje technologický výdobytek našich budoucích potomků. Spíše se jedná o příběhy lidí kteří díky budoucí špatné ekonomické situace země (ať už vyčerpáni energetických zdrojů atp.) prožívají svoje životy ve společnosti s velkým úpadkem morálky tak, jak jí známe doposud. Doporučuji už jen z důvodu že s podobnou literaturou jsem se ještě nesetkal. Nejlepší povídka zřejmě čerpadlo 6 (jak atypické (c: ).

17.09.2012 5 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

vetší sračku jsem v životě nečetl, retardovany hrdina potkává vylizany lidi + hromada pseudo-filozofických hovadin!! vůbec nechápu jak z toho můžou být všichni tak odvaření

27.08.2012 odpad!


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

vetší hovadinu jsem dlouho nečetl!! Hned na začátku mě ohromily jazykové dovednosti překladatele, který na první stranu dokázal nasekat hromadu chyb. hlavní hrdina nemá žádné rysy, jen přihloupě vším prochází a pozoruje, to už jsou více vykresleny ostatní postavy. Celá kniha je jen o tom že v jedné stanici jsou nacisti v druhé komunisti pak zase jehovisti, ale všichni jsou docela fajn chlapíci až hanba. Všude se k němu hned připojí nějaký trotl co mu chce bůhví jak moc pomoci přitom k tomu nemá vůbec žádný důvod, všichni jsou na něj většinou strašně hodní a vůbec!! Fakt jsem se úplně brutálně nudil, celá knížka mi přijde něco jako Alchymista zasazený do post-apo.. jestli je metro 2034 ještě horší tak se té knížce budu vyhýbat jako čert kříže!! Dmitry ty už nic nepiš!

27.08.2012 odpad!


Nonstop Nonstop Brian Wilson Aldiss

přečteno během jednoho dne. doporučuji! bavil jsem se od začátku do konce. nečekaný závěr

26.08.2012 5 z 5