optimistka optimistka komentáře u knih

☰ menu

Závěje Závěje Tess Gerritsen

Četla jsem ji již před lety, ale zůstala mi v paměti. Velmi napínavá, až děsivě. Zničehonic vylidněná vesnice - zůstalo ve mně mrazení, tajil se mi dech. Nebylo možně za žádnou cenu v tomto okamžiku přestat číst. Logické následování. Bravurně napsaná kniha.

11.02.2019 5 z 5


Zaříkávač koní Zaříkávač koní Nicholas Evans

Velmi pěkně popsaný příběh - podrobně, nechyběla žádná informace, vše do sebe smysluplně zapadalo, přesto poutavě. Knížku jsem sice nečetla jedním dechem, ale ráda jsem se k ní vracela. Konec je odlišný než ve filmu a byla jsem jím zklamaná. Ovšem život takový je - dějí se věci, které se leckdy nedají ovlivnit, a bolí... Velmi se mi líbily obraty, s nimiž jsem se v knížkách ještě nesetkala. Nejvíce mě zaujalo: "... koně pili z tůně své vlastní obrazy." A odnesla jsem si úžasnou definici při potřebě vyjádření přání věčnosti u právě prožívaného okamžiku nesmírné krásy, lásky, radosti, spokojenosti atd.: "Jak si Frank přál, aby teď mohlo trvat navždy a jak jejich táta řekl, že navždy je jenom dlouhá šňůra samých teď, jak přicházejí za sebou." Přestože příběh filmu věrně kopíruje knížku (až na samý závěr), k přečtení rozhodně doporučuji.

26.09.2016 5 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Velmi poutavý příběh plný lásky a napětí. Takový Jamie je snem každé ženy :-). Krásně popsané scenérie. Kniha mi brilantně doplnila již viděný seriál, skotská krajina je výjimečná. Pro příznivce seriálu by měla být povinnou četbou, vysvětluje řadu situací, které v seriálu buď ani nezazněly nebo byly pouze okrajově zmíněny.

15.08.2016 5 z 5


Krutý zločin Krutý zločin Patricia MacDonald

Mně se kniha také moc líbila. Zajímavé, neotřelé téma. Pěkně se četla a na rozdíl od hrdinek knih autorky M. H. Clarkové mi závěr této knihy přišel logičtější. Hrdinky u Clarkové ví, že jsou v nebezpečí, neví, komu mohou věřit, ale přesto jsou schopny dát si klidně schůzku s vrahem na odlehlém místě, aniž by o tom někoho informovaly. Nina, hrdinka Krutého zločinu, tak naivní není. Kdo má rád thrillery s ženskými hrdinkami, vřele doporučuji!

04.08.2015 4 z 5