nvkl nvkl komentáře u knih

☰ menu

Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

kniha predevsim o sile lidske mysli.

24.05.2017


Hrabě de Monte Christo (komplet, třísvazkové vydání) Hrabě de Monte Christo (komplet, třísvazkové vydání) Alexandre Dumas, st.

nejsilnejsi ukazka lidske psychologie vsech dob. Co dokaze laska, pomsta a co muzete udelat kdyz mate neomezene mnozstvi penez...

24.05.2017


Hodina Býka Hodina Býka Ivan Antonovič Jefremov

Tak tahle kniha je solidni policek do tvare mysliciho ctenare. Pry je v rusku na seznamu zakazanych knizek vedle mainkapfu, nedivim se. Planeta kam se Pozemstane (budouci obyvatele Zeme kteri se diky vychove v pravem komunismu stali skutecnymi Lidmi) dostanou, je jasna paralela toho, kam komunisti ve skutecnost spolecnost dotahli. Pozemstane se po analyze situace vrhnou do likvidace vladnouciho systemu. Ale dej zde neni dulezity, hlavni pointa je ukazka prevahy ducha inteligentniho milujiciho moralniho cloveka nad zlem. A ze kazda spolecnost muze sama sebe osvobodit bude-li takove lidi mit. Asi to ode me zni jako ruda agitka oslavy komunismu. Ale co, za precteni to stoji a myslicimu cloveku to neublizi a da latku k premysleni o svete ve kterem dnes zijeme a o lidech se kterymi zijeme..

13.01.2017 5 z 5


Věž vlaštovky Věž vlaštovky Andrzej Sapkowski

tuhle knizku sem sfouknul tak 20x ... mam precteno hodne ale tohle je nejlepsi knizka co znam ctu ji rad a porad. Dlouho sem premejslel co vypichnout, ta kniha je absolutni skvost.

moje nojoblibenejsi cast je vyjednvani mezi Djiskrou Esteradem a Zuleykou, Dobra kniha, prorok Lebeda, melouny a kocouri a lidskost sama..

vyjimecnost tyhle knizky je hlavne v technice literarniho remesla

Bonhrat, Ciri, Vysygota, Potkani, Avallach, Vilgefortz, Emir, Regis a spol .. skoda slov, kdo neprecet aspon 5x nepochopi, du ji zase vystrachat z knihovny

//otevrel sem na scene ciri na ledu .. no reknete mi, kdo na to ma?

23.05.2015 5 z 5