Niicolee Niicolee komentáře u knih

☰ menu

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Toto bylo neskutečně pěkné!
Celou Selekci jsem si zamilovala od prvních stránek prvního dílu, a i všechny následující knihy mě přesvědčily o nevídaném talentu autorky vtáhnout čtenáře do děje. Celou sérii jsem tak přečetla jedním dechem.
Každopádně jsem se moc ráda vrátila zpět do světa Selekce, opět se setkala s milovanými postavami a díky skvělým povídkám si připomněla pár momentů z knížek.
Líbí se mi, že jsem mohla na různé situace, které jsem už důvěrně znala, pohlédnout i z pohledu jiných postav. Některé povídky však obnášely i děj, který v původní trilogii nenajdeme.
Tyto povídky byly hezkým uzavřením celé série. Kniha Šťastně až navěky se nepochybně rovná všem pěti předcházejícím, a tudíž se znovu jedná o pětihvězdičkovou záležitost!

21.01.2024


Kapky rosy Kapky rosy Lenka Lanczová

Za mě jednoznačně nejlepší kniha od Lenky Lanczové!
Jako vždy se jedná o milé a oddechové čtení, při kterém jsem se také mnohokrát zasmála. Vůbec netuším, čím si mě kniha tak získala, přece jenom se jedná o typickou Lanczovku, od ostatních knih z autorčina pera se nějak výrazně neodlišuje, ale opravdu jsem příběhu propadla - ať už to byl kontrast mezi Karolínou a Matějem, jejich odlišné povahy, nebo Matějova minulost, ze které se dokázal poučit. Vše jen umocnilo prostředí, do kterého byl příběh zasazen.
Ke knize jsem se vrátila v rámci čtenářské výzvy a určitě to nebylo naposledy. Tato kniha je prostě srdcovka!!
(Od LL jsem zatím nečetla všechny knihy, ještě jich na mě pár čeká a já pevně doufám, že se ještě některá z nich této vyrovná, nebo ji dokonce předčí. :-))

18.08.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Povedená a poutavě napsaná kniha s velice silným a smutným příběhem.
Kniha byla zakoupena jako dárek pro tátu, ale nakonec jsem neodolala a musela jsem si ji přečíst také. Prvních pár stránek jsem se nemohla začíst a chvílemi jsem se v ději i ztrácela, ale s každou další přečtenou stránkou mi začalo docházet, o čem autorka vypráví a útržky děje do sebe začaly pomalu zapadat. Nakonec jsem knihu přečetla jedním dechem, ději jsem úplně propadla. Asi nedokážu popsat, jaké pocity se ve mně při čtení střídaly - smutek, úzkost, rozhořčení? Za mě určitě stojí za přečtení!

27.07.2023 5 z 5