natylavirova natylavirova komentáře u knih

☰ menu

Mrtvá v knihovně Mrtvá v knihovně Agatha Christie

U této knížky jsem se bála, že mě nevtáhne do děje a nezaujme mě, ale po začátku čtení mě tato kniha opravdu bavila. Do teď pro mě detektivky nebyly můj zrovna oblíbený žánr, ale po této knížce možná změním styl četby.
Při četbě knihy bylo velmi dobré napětí, různá tajemství i překvapení.
Události příběhu se dotkly, ať už psychicky nebo fyzicky, spousty postav. Nejvíce paní Bantryová, která je zároveň jednou z hlavních rolí příběhu.

04.04.2020


P.S. Stále Tě miluju P.S. Stále Tě miluju Jenny Han

Tento díl mě bavil o něco méně než první. Ale kniha se mi četla velmi dobře a rychle.
V tomto díle knížky je Lara Jean zamilovaná do Petera. Ale Lare Jean se do života vrátí kluk, kterého měla dříve ráda. A spolu s tím i to co k němu cítila.
Dobře vžívá do postav knížky a jejich pocitů.
Knížku můžu doporučit všem, kteří mají rádi životní příběhy mladé dívky a o lásce, kterou prožívá.

13.01.2020


Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Hned od začátku mě kniha nijak moc nenatchla. Pro mě byla velmi zdlouhavá, ale pro čtenáře se zálibou tohoto žánru je to ideální četba.
Popisování mloků bylo opravdu detailní a rozvinuté. Já bych změnila popis mohl být určitě kratší nebo stručnější, ale pro lidi ve 20. století bylo toto popisování nejlepší pro jejich představu.
Tuto knihu bych doporučila.

02.12.2019


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Když jsem začala tuto knihu číst, bavila mě od samého začátku. Kniha mě hned zatáhla do děje a postava Lary Jean mi byla velmi sympatická. Kniha mě dokázala, jak pobavit, tak jsem se nad ní dokázala i dost zamyslet a vcítit se do hlavní postavy.
Příběh kde Lara Jean píše svým tajným láskám dopisy na rozloučenou a nebo i dopisy kde popisuje co k nim cítí. Také se v knize dobře popisuje jak se zvládají rodinné situace a jak je hlavní postava prožívá.

Kniha se mi líbila a můžu ji doporučit. :)

02.10.2019


Dům krásy Dům krásy Melba Escobar

Tuto knížku jsem si půjčila od své tety, která má velmi ráda tento styl literatury, a říkala mi že by se mi tato detektivka mohla zalíbit.
Přesto že na detektivky moc nejsem, tak jsem si řekla že to zkusím.
Když jsem začala knižku číst, tak mě nejprve moc nezaujala, ale po nějakých 40 stránkách jsem se do příběhu začetla a knížka začala být napínavější. Po nějaké té době, co jsem knížku četla, tam došlo k vraždě mladé studentky, a díky tomu se stala hlavní postava této knížky, Karen, která pracuje jako kosmetička, a má čtyřletého syna, jedním z hlavních svědků.

19.03.2019