MilenaB. MilenaB. komentáře u knih

☰ menu

Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Milý vánoční příběh, ale zároveň i obžaloba viktoriánské doby. Vlastně nejen tehdejší doby, i dnes ohrnujeme nos nad bezdomovci a lidmi s 10 exekucemi.
Stejně je to moje nejoblíbenější vánoční kniha, četla jsem ji v několika překladech. A "Ať je mrtvej dočista nebo dotuha, je zkrátka po něm a tím to hasne." chci mít na parte.

18.04.2024


Nevrátili se – mrtvi jsou Nevrátili se – mrtvi jsou Věra Vlčková

Zajímavá kniha. Přivedla mě k tomu, zapátrat v minulosti naší rodiny. Sotva se v naší vlasti najde rodina, které by se 1.sv. válka nedotkla.

18.04.2024 5 z 5


Návrat na planetu Zemi Návrat na planetu Zemi Ivo Železný

Tuhle knihu jsem poprvé četla na základní škole a od té doby ještě mnohokrát. Podle mě jsou tam jedny z nejlepších sci-fi povídek, které jsem kdy četla. Po knize sáhnu, asi tak jednou za tři roky, když mám všeho nad hlavu a kdy se nedokážu soustředit na nic složitějšího. Pořád se mi libí.

18.04.2024 5 z 5


Češtinářky Češtinářky Veronika Valíková

Afektovaná hlavní hrdinka přesvědčená o tom, že jen ona má pravdu a že právě jen její boj je ten správný.

06.04.2024 odpad!


Cesta do blikajícího pekla Cesta do blikajícího pekla Šárka Andrlová

(SPOILER) Knihu jsem přečetla za jeden den. "K večeři si namažte chleba, tohle musím dočíst." Příběh je zajímavý a místy děsivý. Příběh ženy se střední třídy, která svojí závislostí ničí sebe i rodinu.

Prostředí heren a gamblerů neznám. Jednu hernu jsem míjela cestou s dětmi do školy a vždycky jsem, podle těch, co kouřili venku, měla pocit, že tam chodí jen divní lidé a "socky". Nenapadlo mě, jak lehce se do toho dá spadnout a že se to možná týká někoho, koho znám a kdo se dobře maskuje stejně tak, jako to umí alkoholici.

17.10.2023 5 z 5