Michaela.S Michaela.S komentáře u knih

☰ menu

Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Tato kniha skvěle zobrazuje totalitní diktaturu, i když takovýto žánr nějak není můj šálek kávy, tak tato kniha mi přišla dost zajímavá.

15.06.2020 4 z 5


Lakomec Lakomec Molière (p)

Lakomce jsem přečetla jako úplně první svoji knihu k maturitní četbě a byla jsem velmi překvapená, že povinná četba nemusí nutně znamenat nudné proslovy osob, které nedávají vás absolutně nezajímají. Po dočtení jsem opravdu nevěřila tomu, že se mi tato kniha líbila.

15.06.2020 5 z 5


Pygmalión Pygmalión George Bernard Shaw

Kniha mi již od prvních řádků přišla velmi zajímavá a zápletky ještě zajímavější.

15.06.2020 4 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Saturnin mne bavila asi ze všeho nejvíc, tak moc, že jsem si ji asi jako jedinou knihu přečetla s ročním odstupem hned dvakrát. Velmi vtipné příběhy, které Vás vtáhnou do děje a vy potřebujete už znát ,jak to dopadne.

15.06.2020 5 z 5


Sluha dvou pánů Sluha dvou pánů Carlo Goldoni

Sluhu dvou pánů jsem nejprve viděla jako divadelní hru s Donutilem v hlavní roli, protože mě to zaujalo a bylo to v povinné četbě, tak jsem si ji přečetla a připadalo mi to místy i vtipné a působilo to na mne odlehčeným dojmem.

15.06.2020 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Knihy o Harrym Potterovi jsou de facto moje dětství, příběhy Harryho, Rona a Hermiony mě jako malé utkvěly v paměti. Vydržela jsem se koukat na jejich dobrodružství celé hodiny a pořád a pořád dokola.

15.06.2020 5 z 5


Máj Máj Karel Hynek Mácha

Tuto knihu jsme četli již na základní škole, ale tehdy jsem ji absolutně nerozuměla a nechápala, co je na tom tak skvělé, že si ji každý čte. Teď, když se nad tím člověk víc zamýšlí, tak tomu rozumí víc a víc.

15.06.2020 3 z 5


Hamlet, dánský princ / Hamlet, the Prince of Denmark Hamlet, dánský princ / Hamlet, the Prince of Denmark William Shakespeare

Do této knihy jsem se občas zamotávala a bylo to potřeba dávat hodně pozor na děj, přišla mi jedna z těch náročnějších k maturitě.

15.06.2020 1 z 5


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Tato kniha se mi lehce četla a téma války mi přišlo zajímavé, když je to problém i v dnešním světě. Celkově je to zajímavé čtení.

15.06.2020


Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Přijde mi to jako místy vtipné čtení z dob totality, filmové zpracování mi přijde trošku horší než samotná kniha. Celkově se mi kniha líbila a čtení nebylo vůbec náročné.

15.06.2020