Metlos Metlos komentáře u knih

☰ menu

Zaslaná pošta Zaslaná pošta Terry Pratchett

Vlahoš von Rosret, asi má nejoblíbenější postava zeměplochy. Zkrátka mám tohodle podvodníčka a filutu rád. Jsem trochu jako on. A zaslaná pošta mě sakra bavila. Užasna, trochu steampunková a modernější zeměplocha mi prostě sedí. A při četbě jsem se ani chvíli nenudil. Kromě Rosreta je tu i dálší spousta postav které si zamilujete, ať už "mladší" pošťák grešle, Adoráda Srdenková, nebo Pumpa 19. Po přečtení teto knihy už práce pošťáka nevypadá tak nudně.

25.10.2022 5 z 5


Medicína doby kamenné Medicína doby kamenné Hartwig Hausdorf

Pro mne dost zklamaní, pod názvem jsem čekal odbornou knihu o tom jak starodávné civilizace prováděli operace, které provádíme dnes. Bohužel jsem dostal knihu o tom že za vším stojí mimozemšťani. Autor je asi trošku paranoidní a vidí zelené mužíčky i tam kde nejsou. Ne že by jeho teorie nebyli zajímavé, toto téma mám také rád, ale co je moc to je moc.

19.02.2021 1 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

První kniha o zaklínači a za mě nejlepší. Z povídek vyzařuje krásná slovanská atmosféra. Surovost a drsný humor dodává celému příběhu reálnost. Ale zdaleka nejlepší je to, jak Sapkowski dokáže v příbězích zmínit známé pohádky ale dát jejich pravému významu úplně jiný kabát.

19.02.2021 5 z 5


Tajemné příběhy Tajemné příběhy Arthur Conan Doyle

Malá knížečka, s velkými příběhy. Úžasné a na první pohled záhadně příběhy, které se s pomocí logiky krásně rozplétají. Četlo se to samo a děj jednotlivých příběhů mě naprosto pohltil, takže za půl dne už nebylo co číst. Detektivní příběhy tentokráte bez Sherlocka Holmese, ale možná o to zajímavější.

19.02.2021 5 z 5


Juraj Jánošík® proti Dračímu řádu Juraj Jánošík® proti Dračímu řádu Svetozár Olovrant

Zajímavý počin. Rozhodně se mi to líbilo. Svérázný humor který mě párkrát několikrát ze srdce rozesmál. Škoda jen že autor nevsadil více na stempunkový styl, protože právě onen steampunk mě v knize oslovil asi nejvíce, bohužel byl často odšoupnut do pozadí a nahrazen erotickými pasážemi, bez kterých bych se často obešel.

18.02.2021 3 z 5


2010: Druhá vesmírná odysea 2010: Druhá vesmírná odysea Arthur Charles Clarke

Pokračování vesmírné ságy, která je stejně úžasné a napínavé jako první díl. Sám jsem nečekal že mě druhý díl bude tolik bavit. Přece jenom co nás může po prvním díle čekat a překvapit? Kupodivu mnoho. A já opět panu Clarkovy tleskám.

18.02.2021 4 z 5


Setkání s Rámou Setkání s Rámou Arthur Charles Clarke

Asi to nejlepší z dílny pana Clárka. Kniha mě neskutečně bavila. Poutavý příběh, který vás pohltí a nepustí. Napětí a neznámo které vám nedovolí přestat číst a nutí vás zjistit co je v další kapitole. Tato kniha dokazuje že na poli SCI-FI není lepšího autora.

18.02.2021 5 z 5