Medicína doby kamenné

Medicína doby kamenné https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431923/bmid_medicina-doby-kamenne-73R-431923.jpg 3 10 5

Na svůj dnešní pokrok v lékařských vědách jsme hrdí. Existuje však bezpočet svědectví prehistorického léčebného umění, jež se při srovnání s naší dobou rozhodně nemusí stydět. Například ve starém Egyptě existovaly rituály, z nichž se vyklubaly zákroky moderní urgentní medicíny. A něco podobného ovládali i původní obyvatelé Kanárských ostrovů. Na lebkách z doby kamenné jsou patrné vývrty, jaké se dnes používají k nasazení elektrod mozkového stimulátoru, a u několika exemplářů dokonce i stopy perfektně zahojených transplantátů. Odkud však pochází toto revoluční vědění, jež bylo aplikováno už v šerém dávnověku?... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie , Záhady

Vydáno: , Pragma
Originální název:

Steinzeit – Medizin


více info...

Přidat komentář

cukrovka
24.11.2021 2 z 5

Z knížky jsem byla dost zklamaná. Místo vědeckých informací o medicínských metodách v době kamenné, nám autor předkládá spekulace o mimozemských civilizacích, které naše předky instruovali.

hu_87
26.04.2021 3 z 5

Celkem zajímavá knížka, která ale mohla být o hodně zajímavější, nebýt autorovo tendencí se neustále opakovat a číst o trepanaci na zhruba 50 stránkách. Potenciál a téma to bylo dobrý, alespoň jsou v knížce ale některé ilustrace/fotografie pro lepší představu. Z knihy si toho ale odnáším méně, než jsem čekala, tohle téma je dost poutavé a bohužel v autorovo podání je poutavé o dost méně.


Metlos
19.02.2021 1 z 5

Pro mne dost zklamaní, pod názvem jsem čekal odbornou knihu o tom jak starodávné civilizace prováděli operace, které provádíme dnes. Bohužel jsem dostal knihu o tom že za vším stojí mimozemšťani. Autor je asi trošku paranoidní a vidí zelené mužíčky i tam kde nejsou. Ne že by jeho teorie nebyli zajímavé, toto téma mám také rád, ale co je moc to je moc.

alcan
09.06.2020 5 z 5

Perfektní kniha, pro mě řada nových zajímavých informací. Autor opět nezklamal.

Kulhajs
22.04.2020 4 z 5

Ze 168 stran, je čistého textu cca 120 stran, zbytek je obrazová příloha uprostřed knihy a je započítána do počtu stran, dále poděkování, vysvětlení a seznam knih, takže žádná sláva. Ale téma historie a záhad pojatá z medicínského hlediska jako trepanace, věžovité lebky, operace, atd. v jedné knížce je čtivá a zajímavá. V knížce uvedená témata již byla uvedena v předchozích knihách a autora i jiných, jde tak o takový tématický souhrn doplněný o novější informace. Jako celek krátké, ale zajímavé.

Štítky knihy

záhady

Kniha Medicína doby kamenné je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce10x
Chystám se číst16x
Chci si koupit3x