matouskova_ matouskova_ komentáře u knih

☰ menu

Dej mi své jméno Dej mi své jméno André Aciman

přiznávám, že i přes naprosto úžasnou atmosféru filmové adaptace, kterou jsem nikdy nezhlédla do konce, jsem si knížku koupila a moc od ní neočekávala. nicméně jsem se do knížky i stylu jakým je napsána okamžitě zamilovala a patří k nejlepším které jsem kdy četla. nemám slov, vepsala se mi do srdce.

28.10.2021 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Knihu jsem četla asi před více jak půl rokem, ale myslím, že na recenzi není nikdy pozdě. První polovinu knížky jsem četla jedním dechem a nemohla se od ní odpoutat, ten zbytek už jsem četla jen z donucení. Jsem u čtvrtého dílu téhle série a zatím první díl byl rozhodně nejčtivější a pro mě nejpoutvější. Možná by mě kniha a celý tento faktastický svět víl a všeho možného zaujal víc, když by hlavní postava nebyla tak nesympatická.

28.10.2021 3 z 5


Koruna Koruna Kiera Cass

(SPOILER) asi po sto letech jsem teď otevřela databázi knih s plánem, že se svěřím s tím, co mi tak těžce leží na srdci a s čím bych pravděpodobně nikde jinde nenašla pochopení.
celou sérii selekce jsem si chtěla hrozně dlouho přečíst a upřímně jsem nebyla zklamaná. knížky jsem přelouskala během několika dní a i když mě bavil více příběh Ameriky a Maxona, dceru a korunu jsem přečetla mnohem rychleji. a teď budu asi znít jako obyčejná emocionální puberťačka, ale nebudeme přeci dělat, že to taky nejsem.
REÁLNĚ MI NĚKDO ŘEKNĚTE PROČ EADLYN NESKONČILA S KILEM.
teď ale vážně. v mojí poblázněné hlavě jsem si vytvořila naprosto DOKONALOU představu o tom jak Kile vypadá. a byl vážně můj typ.
opravdu mi od samého začátku všechno napovídalo, že Eadlyn skonší s Kilem, i když občasné zmínky o Erikovi se mi tam opravdu nezamlouvaly. samozřejmě jsem tak nějak trošku fandila i Foxovi a Henrimu a Hale měl speciální místečko u mě v srdíčku. nebudu přehánět, když řeknu, že jsem několik desítek minut oplakávala Kileovu prohru a doteď se mi Eadlyno rozhodnutí nezdá správné.
prosím řekněte mi někdo, že nejsem jediná

04.01.2021


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

dobře, asi to není tak strhující jako hvězdy nám nepřály, ale takhle kniha své kouzlo má.
sice hlavní hrdina je možná inspirován Big bang theory, co na tom. každý někde hledá inspiraci.
ale zpět k dílu. opět jedna z dalších knih, ke kterým jsem si hledala dlouho cestu, odkládala ji a po několika měsících se snažila začíst, což se mi u Johna Greena zatím nestalo. samozřejmě miluji jeho styl psaní a vyjadřování, jak dokáže člověka zaujmout i povídáním o ničem, pobaví a dožene k slzám.
za mě si ale kniha víc než čtyři hvězdičky nezaslouží, dílo není špatné, ale v žebříčku knih Johna Greena se nachází někde na dně sklepa.

03.05.2020 3 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

po dlouhém domáhání sama sebe k přečtení této knihy a překousání první poloviny knihy, která mě ničím nezaujímala, jsem se dostala do strhujícího a napínavého čtení. nemohla jsem se od knihy odtrhnout, usínala jsem s ní, popravdě jsem ji omylem utopila při naší společné koupeli. až na postavy, jejichž povahu jsem podle nepestrého popisu nedokázala odhadnout a na Broma, který mi jako jedna z dalších postav sobecky a přechytrale připomínal Brumbála, Gandalfa a spoustu dalších knižních postav, které toho ví až děsivě moc, ví jak se správně rozhodnout a jsou popisováni jako lepší než ostatní, nemám knize co vytknout. kniha je geniálně promyšlena, ta spletitost děje a postav, o to víc k neuvěření je, že autor napsal knihu ve svých patnácti letech. tohle je opravdu skvostné dílo a upřímně ovlivnilo několik mých názorů a pohledů na svět.

02.05.2020 4 z 5