Martina86 Martina86 komentáře u knih

☰ menu

Magický průvodce městem pod pahorkem Magický průvodce městem pod pahorkem Pasi Ilmari Jääskeläinen

Opravdu zajímavá knížka, čtivá, napínavá a skutečně nečekaná. Finské podivno jsem četla poprvé a určitě ne naposledy. Platí slib z obálky, že knížku prožijete jako film, nejen díky danému tématu Filmový průvodce, ale i svižností a obrazy, které před očima doslova ožívají. Závěr z mé knížky se mi líbil, váhám, jestli si přečíst alternativní závěr, aby mě nezklamal.

29.01.2018 4 z 5


Boží koně ze Sidi Moumen Boží koně ze Sidi Moumen Mahi Binebine

Velmi čtivá kniha o tom, co je člověk schopný a ochotný udělat, pokud dostane třeba jen zdánlivou perspektivu lepšího života. Někdy prostě jen stačí být ve špatnou chvíli na špatném místě a zrovna nevidět, že kromě té jedné nabízené cesty se můžeme vydat i cestami dalšími. A i když to vypráví mrtvý muž, spíš kluk, pořád doufáte, že to dopadne jinak.

17.01.2018 4 z 5


Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Milá vzpomínka na mé dětství, knížku jsem četla znovu a znovu, ne třeba celou, ale oblíbené kapitoly. Dobrodružství dětí z Bullerbynu mi přišla tenkrát opravdu napínavá:-)

17.01.2018


Hana Hana Alena Mornštajnová

Skvělá kniha napsaná z pohledu různých postav v kontextu různých časových a historických událostí. Neodsuzuje, spíš popisuje, nejde do hloubky, pluje po povrchu, není přehnaně emotivní, většinou jen naznačuje, a přesto dokáže vyvolat u čtenáře velmi silné pocity a dojmy. Úžasně vystihuje to, že nemůžeme odsuzovat nikoho, i když se nám zdá sebevíc podivný a jedná tak, že to nedokážeme pochopit. Nikdy totiž nevíme, co člověk prožil a čím vším si prošel. Tak se mu například pro nás fatální události mohou zdát naprosto bezvýznamné.

16.01.2018