marteen marteen komentáře u knih

☰ menu

Příliš brzy starý, příliš pozdě moudrý Příliš brzy starý, příliš pozdě moudrý Gordon Livingston

Pět hvězd je málo, sakra málo. Můžete projít naši zem křížem krážem a nenarazíte na odborníka (psychiatra, psychologa, kouče), jež by měl takovýto přístup, nadhled a umění vysvětlit. Skvělý název knihy jen podtrhuje její obsah a nelze nic jiného, než jen doporučit.

25.05.2023 5 z 5


Myslete velkoryse Myslete velkoryse David Joseph Schwartz

Tahle kniha nesmí chybět v knihovně každé duše, která chce od svého života přece jen trochu víc. Je to jedna z těch průkopnických, nadčasových knih, na téma seberozvoje. Mít ji doma a občas do ní nahlédnout, to znamená vzít si svou dávku velkorysého myšlení.

24.05.2023 5 z 5


Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Gounelle nebo Sharma? Jednoznačně Laurent! Tenhle francouzský chlapík má co říct.. vlastně psát. A píše skvěle. Jasně, není to literární veledílo, ale to ani není nutné. Příběh o jednom učiteli je zasazený do kouzelného prostředí a v nejednom odstavci najdete mnoho zajímavých myšlenek a podnětů k zamyšlení. Knihu čtu každé léto, vracím se k ní stejně jako věřící k bibli.

24.05.2023 5 z 5


Stoikův průvodce pro každý den Stoikův průvodce pro každý den Ryan Holiday

Velmi dobře pojatá kniha o filozofii stoiků, kterou lze dávkovat jednoduše po jedné kapitole každý den, po celý rok. O to větší účinek má kniha na čtenáře, jelikož získané informace lze daný den aplikovat v běžném životě.
Kniha je tím prvním, co ráno čtu a tenhle návyk se velmi pozitivně odráží na celém mém dnu.
Doporučuji všem, kdo zkrátka chtějí žít dobrý život!

24.05.2023 5 z 5


Návyky šťastného mozku Návyky šťastného mozku Loretta Graziano Breuning

Víc. Víc. Víc takových knih a jejich čtenářů! Tato útlá knížečka je úžasnou cestou do světa hormonů a jejich vlivu na náš život. Nikdy bych nevěřil, jak zásadně ovlivňují hormony naše každodenní chování a naše pocity. Nejvíc mě fascinovali informace o kortizolu. Chcete-li mít své špatné i dobré pocity pod kontrolou, tahle kniha je pro vás jednoznačně povinnou četbou.

24.05.2023 5 z 5


Nikdy se nevzdávej! Nikdy se nevzdávej! Benjamin Ferencz

Tuctový otřepaný název, originální hodnotný obsah. Benjamin vás během čtení provede jeho úžasným životem a vy si na poslední stránce uvědomíte, že vlastně máte nový životní vzor. Má-li někdo někomu radit do života, pak právě pan Ferencz. Pokud knihu ještě nemáte, přicházíte každý den o možnost žít.. PROSTĚ LÍP!

02.05.2023 5 z 5


Probuzení Probuzení Laurent Gounelle

Literárně nic moc, poselství knihy je na místě. Chápu autorovo nutkání popsat současnou situaci ve společnosti napříč celým světem a se vším mohu bohužel jen souhlasit, přesto se těším na autorův návrat k jeho klasickým tématům. Každopádně knihu doporučuji.

02.05.2023 5 z 5


Prodávejte! Prodávejte! Dale Carnegie

Rád bych dal lepší hodnocení, ale fakt to nejde. Carnegieho myšlenky jsou cenné, ale tady už autoři prostě vaří z vody třikrát převařené. Pěkná obálka, to je asi tak vše.

02.05.2023 odpad!


Vy jste placebo Vy jste placebo Joe Dispenza

Tahle kniha mě už během čtení až neuvěřitelně zlepšila každodenní žití. A to jsem skeptik! Pomohla mně zbavit se panických atak a snížit chronické úzkosti a strachy na minimum. A to jen díky několika málo myšlenkám, které však mají obrovskou sílu a moc. Doporučuju všem, kteří bojují se stresem, strachy a úzkostmi, ale i s dalšími nemocemi.

23.04.2023 5 z 5


Molekuly emocí - Věda v pozadí medicíny těla a mysli Molekuly emocí - Věda v pozadí medicíny těla a mysli Candace Pert

Skvěle a velmi čtivě napsaná kniha na téma našeho vědomí a jeho vlivu na tělo a zdraví. Pokud vás ovládají emoce, a zajímá vás toto téma, bude vám čtení obrovským přínosem.

04.04.2023 5 z 5


Bude to dobrý! Změň svůj úhel pohledu a změníš svůj svět Bude to dobrý! Změň svůj úhel pohledu a změníš svůj svět Lars Amend

Silné životní i krátké smyšlené příběhy, trefně podané myšlenky velkých filozofů a zkušenostmi získaný neskutečný nadhled autora dělá z téhle knihy, kterou přečtěte za víkend, životní výhybku, pro další jízdu tím správným směrem. Kdo občas potřebuje slyšet: Bude to dobrý, tahle kniha se mu bude určitě líbit.

21.03.2023 5 z 5


7 úspěšných pravidel k získání vysněné postavy 7 úspěšných pravidel k získání vysněné postavy Pierre Franckh

"Tvé tělo reaguje reaguje na způsob, jakým o něm mluvíš a přemýšlíš." Tesat do kamene slova Pierra Franckha. Knížka nabízí hodně užitečných myšlenek na malém prostoru, který je zbytečně zaplněný třiceti recepty. Kniha Přejme si být štíhlí se mi líbila malinko víc. Každopádně obě knihy zásadně mění pohled na hubnutí.

14.03.2023 4 z 5


Dělat jako Buddha Dělat jako Buddha Daniel Zigmond

Přínosná malá knížečka, jejíž myšlenky mě dodaly neskutečnou sílu do života. Život je často utrpení, ale nemusí to být vůbec tak horký, když poznáme tisíce let starou moudrost, zde popsanou na pár stránkách. Knížku nosím stále u sebe a už jen pohled na obálku mě nabíjí energií dělat věci lépe.

13.03.2023 5 z 5