MarieV MarieV komentáře u knih

☰ menu

Poselství shůry Poselství shůry Anselm Grün

Kniha, ke které se stále vracím a z níž čerpám nejen pro sebe.

26.04.2017 5 z 5


Každý má svého anděla Každý má svého anděla Anselm Grün

Pojetí tématu andělé mě velmi mile překvapilo. Každá kapitola vychází z úryvku Bible, ve kterém vystupuje anděl. Autor jeho úkol, dovednost dál rozvíjí na konkrétních životních příkladech. Kniha je pro mě čtivá, inspirující, překvapivě praktická.

04.11.2016 5 z 5


Špalíček lidových písní Špalíček lidových písní Josef Krček

Kniha mě okouzlila. Líbí se mi výběr písní i upravenost knihy.

24.08.2015 5 z 5


Český lékař v Americe Český lékař v Americe Nonna Auská

Kniha vcelku nemá děj. Způsob, jakým autorka popisuje své zkušenosti, postřehy je čtivý, zároveň velmi osobní. Dozvěděla jsem se něco nejen o americkém zdravotnictví sedmdesátých let, ale i o autorce samé.

24.08.2015 4 z 5


S hořícím srdcem S hořícím srdcem Henri J. M. Nouwen

Autorovi k rozjímání o eucharistickém životě posloužil příběh emauzských učedníků. Popisuje, co předchází rozpoznání, setkání, přijetí Ježíše. Příjímání nemá znamenat konec. Myslím, že kniha předpokládá určitou osobní zkušenost.

24.08.2015 4 z 5


Zámek Zámek Franz Kafka

Od střední si pamatuju, že nám češtinář doporučoval, ať si přečteme "Zámek", ale až později, že je na to brzy. Když jsem si myslela, že už na to mám věk, knihu jsem si sehnala v antikvariátu. Jsem ráda, jak čtu níže, že nejsem jediná, kdo ji nedočetl nebo nepochopil. Myslím, že se nedá číst před spaním po dvou stránkách. Tak ještě nějaký ten pátek počkám a dám druhý pokus. Třeba dočtu a knihu ohodnotím.

21.06.2015