marcel4559 marcel4559 komentáře u knih

☰ menu

Na porážku Na porážku Tony Parsons

Strašně moc mi v knihách vadí jedna věc. Jména lidí. Když se špatně čtou, nebo je jich moc atp :-)... A tady?
Whitestoneova, Woodová, Wrenova, Gatlingova, Green, Gane, Ginger... A ke všemu ještě od každýho příjmení několik křestních, kolikrát jsem nevěděl kdo je policajt a kdo ne :-).
Pokud ale toto pominete, klidně si jednu hvězdu přidejte, příběh byl dobře napsaný, napínavý, někdy snad i příliš detailní v popisech rozpáraných vnitřností atp :-). Jen mi ještě hlavní hrdina přišel občas jako Terminátor, který je defacto nerozbitný.
Za mne tedy vcelku průměrný kousek, nebýt těch jmen, byl bych spokojen :-)

18.07.2019 3 z 5


My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Vynikající pokračování. Kdo by chtěl začít touto knihou, doporučuji nejdříve přečíst Medvědín! Ač se obě knihy tváří jako ryze sportovní, vůbec tomu tak není. Je v nich mnohem více. Láska, věrnost, zrada, politika a okrajově i sexuální zápletka. V obou dílech jiná :-). No, a pak ten hokej. Stejně, jako se čtenář nemohl dočkat finále v první knize, tak teď zas čeká na druhý vzájemný zápas obou rivalů. Který vlastně není vůbec důležitý... přitom je nejdůležitější na světě :-). Tyto a podobné autorova spojení jsem si popravdě zamiloval. Kniha není rozhodně určena jen mužům, věřím, že i naše něžné polovičky si v ní přijdou na své a třeba i slzička ukápne. Přiznám se...mi ukápla :-)

28.06.2019 5 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Výborná kniha na jeden zátah :-). Střídání přítomnost-minulost bylo tak akorát, aby čtenář nemusel po každé kapitole listovat zpět, aby zjistil, co se dělo, což bývá nešvar některých knih. Je sice pravda, že už zhruba v půlce jsem si říkal, proč ta kočka neudělá něco podobnýho mnohem dříve, že by to mohlo být řešení situace, ale neva :-). Četlo se to dobře a za mne rozhodně doporučuji.

28.06.2019 5 z 5


Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Nádherná kniha :-). Zvláštně napsaná, styl podobný jako v duo Medvědín, mi osobně se to moc líbí.
Spojení "u soumraku bohů" už používám taky :-). Do předposlední stránky jsem netušil, jak se britt-marie rozhodne, ale rozhodla se.... Ha, ať si to každej přečte :-)

21.06.2019 5 z 5