Malkoff Malkoff komentáře u knih

☰ menu

Poprava Kata z Rigy - Agent Mosadu vypráví dramatický příběh likvidace nacistického zločince Poprava Kata z Rigy - Agent Mosadu vypráví dramatický příběh likvidace nacistického zločince Gad Šimron

Velice zajímavá kniha o nepříliš známé operaci Mosadu v Jižní Americe. Fantasticky vylíčená práce tajných agentů, kteří si museli získat důveru nacistického zločince, aby bylo spravedlnosti učineno za dost.

Mám rád autorův lehký a čtivý styl (předtím jsem četl Exodus podle Mosadu, který obsahuj ev líčení i lehce humorné prvky, tady logicky je vyprávění vážnější). Nevím, český překlad mě nijak nerušil. Gad Šimron píše úsporně, ale čte se to samo.

12.01.2024 5 z 5


Reniin deník Reniin deník Renia Spiegel

Na některé věci se nesmí zapomenout. Deník, který napsala mladá židovská dívka v ghettu, je nesmírně cenným i strašlivým svědectvím o holocaustu. Během pár let, co si Renia deník píše, se z holky stane takřka dospělá žena. Její zápisy jsou také důkazem toho, že člověk chce žít a zvykne si na ty nejhorší podmínky. To, co musely zažívat miliony lidí, si dnes nedokážeme představit. Mimořádně silná kniha.

18.11.2020 5 z 5


Oblak a valčík Oblak a valčík Ferdinand Peroutka

Mrazivé a skvělé! Jak rychle se člověk může ocitnout v jiné situaci, jak rychle se může vsechno změnit...

01.03.2018 5 z 5


Všechny jejich lži Všechny jejich lži Tuvia Tenenbom

Tohle je objev roku! Tak vtipně napsané a zároveň tak trefně a smutně pravdivé.

01.03.2018 5 z 5


Poutník časem chaosu Poutník časem chaosu Václav Cílek

Kdo má rád moudrá slova a laskavý přístup Václava Cílka, nebude rozhodně zklamán. Tohle je Cílek v kostce a ještě něco navíc.

01.03.2018 5 z 5