Lucka912 Lucka912 komentáře u knih

☰ menu

Bezdomovec s titulem Bezdomovec s titulem Antonín Jirotka (p)

V jednoduchosti je krása. Myslím, že tato věta vystihuje detektivní povídky A. Jirotky. Povídky jsou čtivé, lehké na porozumění a na takové čtení v mezičase naprosto ideální.

09.09.2019 4 z 5


Hlava XXII Hlava XXII Joseph Heller

Jedna z nejlepších knih, jakou jsem dosud četla. Ta ironie (a černý humor) ještě víc podtrhovala absurditu války. Skvěle napsaná kniha, jednoznačně.

10.05.2019 5 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Knížka mě dvakrát neoslovila. Tomu, kdo má rád díla typu Romeo a Julie, se to líbit nejspíš bude, ale mně to přišlo místama až přehnaně přeslazený. A kromě toho, jak se ti dva mají děsně rádi, tam toho vlastně moc není. Ten kdo si chce přečíst nějakou klasiku z meziválečného období, ať si přečte Remarqua. Tahle knížka je dobrá tak akorát k maturitě, jelikož je krátká, ale to je pouze můj názor.

12.04.2018 2 z 5


Pokusy na lidech Pokusy na lidech Peter-Ferdinand Koch

Kniha byla velice zajímavá, ikdyž by ji nemohl číst asi každý. Popisuje pokusy nejprve na zvířatech a poté i na lidech. Některé části jsou opravdu nechutné ale přesto si myslím, že by si ji měl přečíst každý, kdo se alespoň trochu zajímá o 2. světovou válku, nacismus, lékařství a celkově o historii... Každý by měl vědět, čeho všeho je člověk schopen.

27.04.2017 5 z 5


Vango Vango Timothée de Fombelle

Začátek knihy mě moc nezaujal, ale jak jsem se začala dostávat dál, příběh se zamotával víc a víc. Potom jsem četla se zatajeným dechem a čekala jak to dopadne. Moc se mi tato kniha líbila, doporučuji.

07.01.2016 5 z 5


Počátek Počátek Jessica Khoury

Tuto knížku jsem objevila náhodou a nevěděla jsem co od ní čekat. Když jsem se ale trochu začetla, začala mě bavit. Knížka je napínavá a dobře se čte. Doporučuji.

07.01.2016 5 z 5