Luci3.bohacova Luci3.bohacova komentáře u knih

☰ menu

Šťastnější Šťastnější Cassie Holmes

Musím říct, že mám docela jiný dojem než jsemvlastovka. Knihy od Melvila čtu pravidelně a naopak se mi tato kniha líbila více než například Čtyři tisíce týdnů. Je napsaná velmi prakticky, cvičení dávají smysl a člověk má chuť je fakt plnit (oproti jiným knihám). Pokud se cítíte ne úplně šťastni, myslím, že tato kniha vám dokáže ukázat, co změnit, na co se soustředit a hlavně čemu věnovat svůj drahocenný čas. Osobně mi pomohla se zamyslet nad tím, jak (ne)smysluplně trávím každou minutu svého dne a seřadit si priority. Pokud toto hledáte, určitě knize dejte šanci.

16.11.2023 5 z 5


Vysoce citliví lidé: Jak vzkvétat ve světě, který vás zahlcuje Vysoce citliví lidé: Jak vzkvétat ve světě, který vás zahlcuje Elaine N. Aron

Výborná praktická kniha pro všechny vysoce citlivé lidi. Nepřišlo mi, že by se tam věci opakovaly, naopak se autorka zabývala různými oblastmi života. Jednu hvězdičku ale ubírám za ten šílený předklad - občas to vypadalo, že to je dílo online překladače.

29.08.2022 4 z 5


Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše John Gray

V knize jsem našla hodně zajímavých poznatků a určitě ji hodnotím jako užitečnou, pokud chcete pochopit druhé pohlaví nebo vlastně i sami sebe :-) Dost mi ale vadilo to, jak autor v jednom odstavci něco popsal a hned v následujícím napsal úplně ty stejně věci, jen trochu jinak.

24.01.2022 4 z 5


Učebnice současné španělštiny 2.díl Učebnice současné španělštiny 2.díl Ludmila Mlýnková

Výborná učebnice na procvičení španělské gramatiky. Je v ní obsaženo mnoho cvičení + jejich řešení. Obecně doporučuji učebnice španělštiny od této autorky (Jsem samouk a všem ostatním samoukům bych doporučila začít knihou Španělština pro samouky od této autorky a následně trénovat naučené i pomocí prvního a druhého dílu této učebnice).

09.01.2022 5 z 5


Učebnice současné španělštiny / Manual de español actual. 1. díl + 3 CD Učebnice současné španělštiny / Manual de español actual. 1. díl + 3 CD Olga Macíková

Tuto učebnici jako samouk moc doporučuji. Od stejných autorek jsem se učila základy podle knihy Španělština pro samouky (ta je doplněna více o obrázky) a následně jsem využívala tuto knihu, ve které jsem si trénovala gramatiku na cvičeních. Jednotlivých cvičení obsahuje opravdu mnoho. Sáhla bych po ní znovu. Doporučuji i druhý díl.

09.01.2022 5 z 5


Jít vlastní cestou Jít vlastní cestou Jeff Goins

Tato kniha mě velmi překvapila. Nevím, jestli k tomu přispěla životní situace, ve které jsem byla v době, kdy jsem ji četla, ale zapůsobila velice pozitivně. Kniha dokáže nakopnout k tomu, aby si člověk opravdu šel za tím, co v životě chce. Na příbězích jiných lidí motivuje a ukazuje způsoby, jak si čtenář může hledat cestičky ke zrealizování svých cílů a snů. Kladně hodnotím i to, že je tak akorát obsáhlá a čtenář se u ní nezačne nudit.

09.01.2022 5 z 5


Španělské idiomy Španělské idiomy Eugene Savaiano

Skvělý přehled španělských idiomů. Dokáže pěkně usnadnit práci.

09.01.2022 5 z 5


Qué pasa? Qué pasa? kolektiv autorů

Tomuto slovníku není co vytknout.

09.01.2022 5 z 5


Nikon D5000 Nikon D5000 Jeff Revell

Tato kniha mi velmi pomohla v začátcích fotografování. Díky ní jsem se naučila správně pracovat s fotoaparátem a pracovat s ním. I přesto, že je kniha psaná pro typ fotoaparátu D5000, byla užitečná i pro můj Nikon D3100.

09.01.2022 5 z 5


Vše o adrenální únavě Vše o adrenální únavě Maggie Luther

Velmi dobrá kniha o adrenální únavě. Popisuje, co to vlastně adrenální únava je, jak se projevuje a nabízí způsoby, jak ji předcházet či zmírnit. Obsahuje i spoustu receptů - to mi ale připadalo spíše jako zbytečné plnění stránek, než abych je považovala za užitečné.

09.01.2022 3 z 5


Moderní marketingová komunikace Moderní marketingová komunikace Jana Přikrylová

Velmi dobrá kniha na toto téma, která byla v době, kdy jsem studovala a psala diplomovou práci, dostupná. Určitě ji doporučuji, protože je dobře strukturovaná a dokáže člověku přiblížit princip marketingové komunikace a její nástroje.

09.01.2022 5 z 5


Mikroekonomie: repetitorium Mikroekonomie: repetitorium Libuše Macáková

Z knihy se mi učilo velmi dobře. Některé věci jsou tam detailně a logicky vysvětlené, proto jsem knihu používala jako doplňující zdroj při učení na zkoušky a státnice.

09.01.2022 4 z 5


Raduga po-novomu 3 - učebnice ruštiny A2 Raduga po-novomu 3 - učebnice ruštiny A2 Radka Hříbková

Sérii učebnic ruštiny Raduga osobně nedoporučuji. Učilo se mi z nich velmi těžko. Zejména mi nevyhovovalo posloupnost vysvětlované látky. Kdybychom ji neměli doporučenou lektorem na kurzu, jistě bych zvolila jinou učebnici.

09.01.2022 2 z 5


Raduga po-novomu 2 - učebnice ruštiny A1 - радуга Raduga po-novomu 2 - učebnice ruštiny A1 - радуга Radka Hříbková

Tuto učebnici jsme používali při výuce na VŠ. V porovnání s jinými jazykovými učebnicemi se mi z této učilo velmi špatně. Je nepřehledná a dle mého názoru nemá příliš dobrou logickou posloupnost.

09.01.2022 2 z 5


Učebnice pilota 2019 Učebnice pilota 2019 kolektiv autorů

Učebnice je velmi obsáhlá, přehledná a pěkně dělená do kategorií. Text je doplněn názornými ilustracemi a nákresy. Opravdu velmi dobře se mi z ní učilo. Doporučuji všem začínajícím pilotům.

09.01.2022 5 z 5


Buď jako lama – a trochu se uklidni Buď jako lama – a trochu se uklidni Sarah Ford

Malá (a milá) knížečka, která čtenáře potěší a vykouzlí úsměv na rtech. Lidé s fantazií v ní najdou užitečné a moudré myšlenky, na které si pak mohou vzpomenout během svého běžného dne. Je doplněna vtipnými ilustracemi, které text doplňují a člověk si to pěkně spojí.

13.12.2021 5 z 5


Stopařův průvodce zeměkoulí Stopařův průvodce zeměkoulí Slávek Král

Přečtena jedním dechem. Líbilo se mi, jak bylo vypíchnuto vždy jen to nejlepší a člověk se tím pádem při čtení nenudil. Zároveň je kniha doplněna zajímavými fakty nebo vysvětleními pojmů, což bylo fajn. Kdo chce, může si načíst QR kódy a vždy si zobrazit fotky nebo videa.

11.12.2021 4 z 5


Tělo sčítá rány Tělo sčítá rány Bessel van der Kolk

Opravdu výborná kniha. Ačkoli obsahuje velké množství dat, statistik, informací o výzkumech a pod., tak se čte velmi dobře. Často jsem se u knihy podivovala a dozvěděla jsem se opravdu mnoho zajímavých informací.

10.11.2021 5 z 5


Španělština pro samouky a věčné začátečníky Španělština pro samouky a věčné začátečníky Olga Macíková

Nejlepší učebnice španělštiny pro samouky, kterou jsem vyzkoušela. Líbí se mi struktura, styl výuky a doplnění ilustracemi. Díky této knize jsem dosáhla poměrně vysoké úrovně a pak pokračovala dalšími knihami od stejného nakladatelství.

10.11.2021 5 z 5