Longin Longin komentáře u knih

☰ menu

Dej mi své jméno Dej mi své jméno André Aciman

Asi první kniha, jejíž filmová adaptace je mnohem lepší. Zatímco film mi po emoční stránce promluvil do duše (bukvice nejsem), tak předloha je pozérský žblecht poplatný LGBT vlně.

05.10.2019 2 z 5


Snad v pekle čepujou Snad v pekle čepujou Tucker Max

Jenom si dejte bacha na slečny, co mají problémy s lubrikací. ;-)

12.05.2019 5 z 5


Zaklínačka Lota Zaklínačka Lota Petra Neomillnerová

Vydržel jsem jenom první kapitoly. Sonda do hlavy dospívající dívky, co jí tečou hormony po stehnech. Fantasy určené pro věčně zasněné děvčata nebo začínající gothičky.

25.07.2017 1 z 5


Úvod do současné trapnosti Úvod do současné trapnosti Pavel Šplíchal

"Naděje vede ke snaze, snaha k rezignaci, častokrát se naděje překlopí do rezignace bez jakékoli mezifáze"

Vtipně napsaná sonda do životů ambiciozních blbců ve velkoměstech. Nečekejte nějaké rady do života ve stylu firstclass časopisů, které jsou právě zde zesměšňovány. Všechny tématické kapitoly jsou koncipovány jako proud zvratků, že je všechno nahovno - bez jakéhokoliv náznaku řešení. :)
Plány a sny z vysokoškolského života, které jsou vystřídány deziluzí prvního zaměstnání v korporátu, jsou tu popsány přesně. Často jsem v některých částech shlédl sebe nebo někoho známého. Kvalitu výrazně shazuje dost kapitol popisující život alkáčů, který jde mimo mě, a ke konci knížka ztrácí dech, ale za trefnost některých pasáží z první půlky knihy nemůžu jinak než za 5 hvězd.

30.04.2017 5 z 5


Cybercomics Cybercomics Egon Bondy (p)

Naprosto nechápu jak tenhle stbáckej dědula mohl napsat v 90 letech tak nadčasové kyberpunkové dílo. Z některých analogií jde mráz po zádech.

29.01.2016 4 z 5