Lariliana Lariliana komentáře u knih

☰ menu

Nezdolná Nezdolná Karen Lynch

NEJLEPŠÍ! Nejlepší knížka (ehm, trilogie) co jsem tenhle rok četla. Je to naprosto nádherně napsané, popsané, propsané. Děj plyne. Člověk otočí jednu stránku a musí otočit další. Knížka má nádhernou obálku a vážně originální námět. Já se zamilovala do fungování světa a všech druhů magických stvoření se kterými nás autorka seznámila. Každičký detail děje je dokonale promyšlený a každičká postava dokonale popsaná. Zbožňuju všechny Vlkodlaky, Mohiry, Víly a mohla bych pokračovat. Upíři jsou tu popsaní jako opravdu děsivý a odporní a zlý takže nečekejte žádnou Edward lovestory... I když romantika tu je, jen ne s upírem a očividnější je až od druhého dílu. To ale vůbec nevadí. Kniha je totiž nabitá akcí. Támhle upír jinde croccota....

Snad jediné co můžu vytknout je že mi kniha nějak moc rychle utekla.... Prostě v jednu chvíli jsme byla na konci první a v tu druhou už si kupuje třetí díl?! Klidně bych v Sařiných dobrodružstvích pokračovala napořád. Takže za mě bambilion hvězdiček.

12.05.2024 5 z 5


Koruna strachu Koruna strachu Rozálie Pražáková

Do knížky jsem šla s nulovým očekáváním. Do chvíle kdy jsem platila u pultu v Dobrovským jsem si vůbec nebyla jistá jestli si ji mám koupit.... Ale jsem ráda že jsem tak udělala.

Abych to vzala popořadě... Knížka má úžasnou obálku. Nádhernou anotaci a super recenze. Koukala jsem i na autorčin Instagram kde knížku propaguje a můžete tam shlédnout takové upoutávky, které jsou za mě taky moc super.

No a konečně k ději. Koruna strachu má naprosto úžasný a originální námět kdy se pomocí kouzelného klíče můžete přenést do knihy a tady v tom případě se hlavní hrdinové přenesou do takového toho klasického fantasy světa z pinterestových nástěnek kde přes střechy skáčou zlodějíčci, na hlavní ulici je trh kde pravidelně vystupuje divadlo a na celé město dohlíží princ s temným příběhem (takový ten typ s enemies to lovers love story) a ZLÁ královna kterou by se všichni měli pokusit svrhnout ale bojí se. Do toho je celé tohle prostředí naprosto dokonale prokreslené takže máte pocit že celé to dobrodružství prožíváte právě vy. Celý děj žene kupředu odvážná hlavní hrdinka a hrdina v doprovodu mnoha dalších úžasných postav, které si hned zamilujete. Za mě skvělá knížka která skončila tak napínavě že už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

12.05.2024 4 z 5


Šepot kouzel Šepot kouzel Elise Kova

Upřimně jesem od knížky neměla vysoká očekávání ale to byla chyba! Byla úžasná! Rozhodně jedna z nejlepších knížek co jsme za poslední dobu četla. Čarodějka: šepot kouzel je čtivá, obsáhlá, napínavá a s boží zápletkou jejiž vyvrcholení jsem tedy opravdu nečekala! Miluju a moc doufám že vydají i další díly.

02.01.2024 5 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Skvělá knížka která vás už od začatku chytne a nepustí ještě dlouho po konci. Všechny postavy jsou skvěle propracované a popsané, nemluvě pak o prostředí Elfhame.

Nejvíce se mi líbilo jak nejistý byl konec. Člověk neměl vůbec tušení jak kniha zkončí. Nebylo vůbec jisté jestli skončí dobře nebo špatně. Zatímco u běžných YA knížek už od začátku víte že hlavní hrdinka na závěr políbí hlavního hrdinu a budou až do smrti šťastní u Krtého prince to tak není. Rozhodně doporučuju všem milovníkům romantasy knížek.

27.11.2023 5 z 5