Langy Langy komentáře u knih

☰ menu

Pražská buzna Pražská buzna Jiří Markvart

Kniha ve mně vzbudila emoce, což je účelem každého díla. Jenže nevím, jestli to jsou emoce kladné, nebo záporné. Kniha mě po literární stránce nenadchla. Byly tam světlé momenty a pár dobře použitých prvků. Znázornění pražské buzny se povedlo většinově, ale chyběl mi k rubu i líc. Nejraději bych skóre hodil přesně doprostřed na 2,5 hvězdy z pěti možných. Přiklonil jsem se nakonec ke hvězdám třem, jelikož popsat takto podrobně pražskou buznu dalo asi dost práce. Autor se s knižním hrdinou musí ztotožňovat (alespoň v nějakých pasážích), nebo je to dobře udělaná práce.
Znovu už po knize nesáhnu, ale na deštivé odpoledne po únavné práci to přišlo vhod.

28.07.2021 3 z 5


Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Knihu jsem si vybral k maturitní četbě. Než jsem ji začal číst, podíval jsem se sem na komentáře, co jiní čtenáři o této knize mohou říci. Opravdu mě překvapily komentáře, které nebyly pozitivní, slyšel jsem totiž jen samou chválu. Takže jsem se docela lekl, co se to chystám číst.
Knihu mohu jen doporučit! Zábavná četba díky ironii, dokonalému popisu. Prostě jak to vidí sedmnáctiletý kluk, který se zdá na svůj věk až moc vyspělý, na druhou stranu je dětinský. Dávám zasloužených pět hvězd.

08.11.2019 5 z 5


Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Jak seriál, tak i kniha naprosto vynikající.

01.04.2019 5 z 5


Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Jednoduché, zábavné a inspirující. Skvělá knížka

22.03.2018 5 z 5