LadyNina LadyNina komentáře u knih

☰ menu

Na mušce Na mušce Mark Greaney

rozečteno, jede to jak po másle... oproti prvnímu dílu mi zatím připadá poměr akce/děj celkem vyrovnaný :-) Ellen je neskutečná :-( přemýšlím, která mezinárodní organizace by vyslala na místo, kde dlouhodobě bují násilí a politické vztahy jsou nevyzpytatelné, vyšetřovatelku, neschopnou/neochotnou zjistit/akceptovat místní reálie a postupovat s opatrností přiměřenou tomu? jela se tam nechat zabít nebo splnit úkol? v každém případě se těším na české vydání dalších dílů :-)

05.09.2022


Ochránce Ochránce Jodi Ellen Malpas

film jsem zkoukla včera večer ( uvítala bych titulky, eng. stačí, ale nenašla jsem :-)) bylo to svěží a roztomilé. teď půjdu ulovit knihu.. pak uvidím , jestli moje drobná výtka patří spíše autorce nebo scénáristům: záchvat paniky vyřadí zcela z provozu... to zrovna není kvalifikační předpoklad pro tuto práci :-) pak aby chráněnka zachraňovala svého ochránce, ne naopak... :-) hvězdičky dám po přečtení - v každém případě díky za inspiraci :-)

12.12.2019


Primární důvěra - úhel pohledu Primární důvěra - úhel pohledu Martin Goffa

trvalo, než se mi knížka dostala konečně do ruky - pořadník v knihovně byl neúprosný :-) opět skvělé, četla jsem ji jedním dechem a pro jistotu rovnou znovu i s prvním dílem. věřím tomu, že autorovy knihy vychází ze skutečných případů, jen lehce upravených. o to víc vybízí k přemýšlení, co (zdánlivě skryto pod povrchem) kolem nás probíhá, zatímco si žijeme svoje spokojené, zavedené a solidní životy ...konec perfektně vypointovaný... doufám...:-) hlavně, autore, pište a pište, cokoliv :-) P.S.: Miko poslouchá dost zajímavou muziku, díky za inspiraci :-)

09.12.2019 5 z 5


Žena mého života Žena mého života Tim Weaver

četla jsem ( poté, co jsem na autora náhodou narazila) všechny knihy ze série s Davidem Rakerem... kromě prvního dílu :-) všechny příběhy jsou skvěle sestavené a vtáhnou čtenáře do děje tak, že zapomíná na realitu okolo sebe :-) tato, zatím poslední kniha na mě čeká na poště...a po přečtení dvaceti stránek ukázky jsem netrpělivá, až se do ní začtu...rozum a logika říkají, že David nemůže být TAK vyšinutý... existují záznamy o jeho předchozí práci, vyřešených případech, jsou lidé, se kterými se setkal v souvislostech, které potvrzují, že zůstal skutečně sám... jenže realita mnohdy postrádá logiku...a lidská mysl může mít složité zákruty...díky všem předřečníkům, že jste neprozradili nic podstatného z děje ;-)

09.10.2019