Kristyna2014 Kristyna2014 komentáře u knih

☰ menu

Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Po přečtení Sebelásky od Lucie Kolaříkové jsem si myslela, že už nic lepšího přijít nemůže, ale přece jenom se něco našlo... Ony ty dvě věci spolu vlastně souvisejí, láska k sobě sama se odráží na lásce k našim dětem. Marek Herman v knize popisuje to, co cítím, tuším a vím, ale zatím to nedokážu popsat a už vůbec ne uvést do praxe. Myslím, že je tato kniha důležitá pro všechny, které zajímá vztah sebe a vztah matky a dítěte, který je dle mého názoru také ten nejdůležitější, nejintimnější a nejcitlivější pro obě strany. Mám přítele, se kterým máme občas neshody a chovám se k němu po vzoru mé mámy, a to si potom říkám, tak já to aplikuji na něm a co budu dělat se svými dětmi, to jim budu dělat to co sama nemám ráda. Výstižné je přísoví, nečiň druhému to, co nechceš aby druzí činili tobě... všechno to pasuje, už dávno věděli jak na to. A v dnešní době máme problém chovat se k sobě hezky a vlídně. Jsem zrovna u kapitoly "Vychovejte si doma medvídka Pú" a líbí se mi věta: "Ale mami, nech mě, já to raději udělám po svém a vyhraju." Je tak pravdivá. Děkuji panu Hermanovi, za to, že sepsal tuto milou knížku, plnou pohlazení. Doporučuji přečíst každému, komu jen trochu záleží na životě a budoucnosti svých dětí!

09.06.2017 5 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Perfektní..nevím do které z postav se vžít dřív, všechny pozice jsou velmi zajímavé a důležité, nikdo nemůže mít správný názor, není zde žádná strana...

29.12.2014 5 z 5


Desátý kruh Desátý kruh Jodi Picoult

Do knihy jsem se pustila s velkou vervou..po přečtení "Je to i můj život", jsem čekala asi možná něco víc ale kniha se četla dobře, některé pasáže mi přišly až moc jako z amerického filmu, říkala jsem si, že to není možné aby spisovatelka takového formátu používala takové banality..každopádně mě kniha neodradila a já se s radostí pustím do další její knihy. S většinou knih se ztotožním, natolik, že ji nechce odložit a chci aby příběh pokračoval, tady se mi to úplně nestalo, ale přesto na ni ráda vzpomínám. Určitě mi hodně dala! Těším se na další knihy!!

31.07.2014 4 z 5


Žena, která se ponořila do srdce světa Žena, která se ponořila do srdce světa Sabina Berman

Skvělá kniha!..není co dodat, od začátku do konce mě bavil sledovat příběh autistické dívky, to jak se projevuje v různých situacích..výborně napsaná, baví Vás číst a nepustí Vás..

02.06.2014 5 z 5