Kristie_7 Kristie_7 komentáře u knih

☰ menu

Fakt šílená jako já Fakt šílená jako já Jo Watson

Tohle bylo skvělé. Autorka opět nezklamala a naservírovala nám super romantický příběh se slušnou dávkou humoru, který je jí tak vlastní. Tohle je příběh o tom, jak to vypadá, když pošlete závisláka na internetu a sociálních sítích na odvykačku. :D
Na Frankie jsem si musela za začátku trochu zvyknout. Jako slavná influencerka má svůj telefon prakticky skoro přirostlý k ruce a bez internetu a sociálních sítí je v reálném životě tak trochu mimo. Řekněme, že ze začátku na mě působila jako kdyby spadla z Marsu a občas byla malinko hysterická. Když se ale její hvězdná internetová kariéra začne rozpadat, Frankie utíká do zóny bez signálu a bez přístupu k internetu. A její odvykačka začíná. :D Navíc se k ní na její únikové cestě přidá nevítaný společník v podobě velkého černého psa. Ten pes byl teda dílo. :D Totální čtyřnohá dohazovačka! :D Hárún byl na celém příběhu perfektní zpestření a já ho milovala od prvního okamžiku. :D
Ve městě, kde zakotví, se Frankie poznává s Markem. S mladíkem s brýlemi a neposednými vlasy, který pracuje v obchodě s DVDčky. Mark je tak trochu záhada. Ale musím uznat, že je to fakt milouš. :D A když autorka konečně odhalila jeho velké tajemství, zase jednou mi dokázala, jak jsem jako detektiv byla úplně mimo. :D Protože tohle jsem fakt nečekala. :) Super! :)
S postupem času se Frankie sbližuje i s ostatními obyvateli města, hlavně s veterinářkou Samírou, a zjišťuje, že se jí v tomto malém městě bez signálu vlastně docela líbí.
Kniha je úžasná slow burn romantika s notnou dávkou humoru. Hodně jsem se při čtení nasmála. Ke konci pak přišlo další velké BUM a já jen koukala jak blázen, pak velké romantické gesto, kdy jsem úplně roztála, a aby toho nebylo málo, tak ze mě autorka udělala totální ubrečenou citlivku, protože ten konec mě fakt dostal. Brečela jsem u něj jak želva. :D Prostě taková emocionální jízda na závěr. :D
Autorčiny knihy fakt miluju a zatím mě nikdy nezklamala. Frankiin příběh svým způsobem trochu navazuje na autorčinu předchozí knihu Já a Ty, navždy, kdy hlavním spouštěčem celého příběhu je právě ona nehoda ve výtahu. Ale to je jediná spojitost, jinak se příběhy nijak neprolínají. A na konci to trochu vypadá, jako by autorka naznačovala, že bychom se třeba i mohli dočkat příběhu třetí z dívek, které tehdy v tom výtahu uvízly. Doufám, že tomu tak opravdu bude. :D
Knihu Fakt šílená, jako já můžu jedině doporučit. Pokud máte tuhle autorku a její humor rádi, tak věřím, že tahle kniha se vám bude líbit. Je to něco malinko jiného, než jsme od ní zvyklí. A to právě kvůli tomu influencerství, ale i tak se mi to moc líbilo. Navíc se v příběhu Frankie opět ukrývá celkem silné téma na zamyšlení a i proto mám tuhle autorku ráda. Do svých šílených příběhů protkaných humorem zakomponuje i myšlenku na nějaké citlivé nebo silnější téma, která vás prostě nutí se nad ní zamyslet. :) Což je za mě, fakt super! :)

04.05.2024 5 z 5


Miluji tě, Jasone Thorne Miluji tě, Jasone Thorne Ella Maise

Přiznám se bez mučení, že tohle je další z knih, která by mě na první pohled někde v knihkupectví na polici rozhodně nezaujala. Ta obálka opět nezpůsobila, že by mi kniha hned padla do oka. :D Ale! Na IG na ni probíhalo společné čtení a já si nemohla nevšimnout všech těch nadšených reakcí. Nechala jsem se prachsprostě zlákat. :D Potřebovala jsem vědět, co na ní všichni vidí, a jestli je opravdu tak dobrá, jak tu všichni hlásají. A závěr? Ježíš, tohle bylo prostě skvělý! :D
Ta chemie mezi Jasonem a Olive byla naprosto dokonalá. Jason byl Olivina dětská láska. Když se po letech zase čirou náhodou shledali, myslela si, že už ji to pustilo, ale… Jason byl stále tak okouzlující, přesně tak, jak si pamatovala, a navíc dospěl. Už jako mladík byl hezký, ale nyní je z něj dospělý mužský, z něhož ženy šílí.
Jason zpočátku bere Olive stále jako tu malou holčičku, kterou kdysi znal. A stejně tak se podle toho k ní i chová. Jenže velice rychle si začne uvědomovat, že Olive už není ta malá dívenka, ale žena, která ho rozhodně nenechává chladným a probouzí v něm city a fantazie, které by k malé sestřičce svého nejlepšího přítele rozhodně cíti neměl.
Jasonova hvězdná filmová kariéra se ocitne na hraně propasti a pomoci mu může jedině Olive. Jedno rozhodnutí a začnou spolu trávit víc času, než si původně mysleli. Chemie pracuje a city se probouzí. Jason byl dokonalý velký ochránce a Olive by snesl i modré z nebe, kdyby chtěla. Takové přitažlivosti se nedá vzdorovat dlouho.
Ovšem pak ješitnost a závist jediné osoby způsobí, že je jejich pouto podrobeno zkoušce. Ustojí to? Zůstanou spolu, nebo se jejich cesty rozejdou? To už se budete muset dočíst sami. :D :P
Olive i Jasona jsem si velice oblíbila. Jako hlavní hrdinové byli naprosto úžasní.
Kdo mě také ještě hodně bavil byla Lucy, Olivina nejlepší kamarádka. Ta holka byla teda dílo. :D Taková neřízená střela, ale já ji baštila. :D A další díl by měl být právě o ní, takže už teď jsem zvědavá.
Za sebe můžu příběh Olive a Jasona jedině doporučit, protože je to nádherná slow burn romantika. Věřím, že tato kniha si získá na svou stranu nejednu romantickou duši. :)

23.04.2024 5 z 5


Nové šance Nové šance Lilly Lucas

Zpátky v mém milovaném Green Valley a Skalistých horách. To místo a celá tahle série je prostě srdcovka a já mám radost, že jsme se tam mohli společně zase podívat.
Tentokrát je příběh a Leonie a Samovi. Leonie pochází z Německa (stejně jako Lena, hlavní hrdinka prvního dílu) a v Coloradu chtěla realizovat svou praxi v pivovaru na řemeslná piva. Jenže to shořelo do základů (doslova) a Leonie se ocitá v koncích bez náhradního řešení. Když nečekaně skončí v Green Valley, už je pomalu smířená s tím, že se musí vrátit zpět do rodného Německa. Osud jí ale do cesty přimotá nabídku, aby zůstala na pár měsíců v Green Valley jako chůva. Přes svůj skeptický postoj k této nabídce se stejně dostaví na “pohovor a nakonec se střetne znovu tváří v tvář Samovi, kterého potkala předchozí večer.
Sam je otec samoživitel a jeho malá dcerka Maya je pro něj vším. K Leonie ho to velice táhne od prvního setkání, ale ví, že ona zase brzy odjede a proto se snaží se jí vyhnout a své city k ní ignorovat. Kvůli sobě, i kvůli malé Maye.
Řekněme, že jejich druhé setkání neprobíhalo zrovna hladce. :D Nakonec Sam ale povolí a Leonie jako svou novou chůvu přijme. Ta energie a chemie je mezi nimi patrná od samého začátku, a my jsme tedy měli možnost sledovat jejich boj se sebeovládáním, když spolu najednou začali trávit až příliš mnoho času pod jednou střechou.
Sam je velice milý a galantní (když se odváží více projevit) a navíc je to kuchař. Jaj.. kdyby i mně chlap vyvařoval tak, jako Sam, tak jsem za chvíli jak koule. :D Samův postoj k Leonie jsem dokázala pochopit. Věděl, že plánuje zase brzy odjet a proto se tak snažil distancovat od svých citů, které ho k Leonie tak táhly. Bál se připoutat sebe a Mayu k někomu, kdo s nimi dlouho nezůstane. Což je naprosto pochopitelné.
U Leonie jsem naopak měla pocit, že ji tohle vůbec nedocházelo a nechala se bezhlavě zmítat vlastními city. Ti dva kolem sebe celou dobu jen “tančí a snaží se nepodlehnout. Ale všichni víme, že někdy prostě nejde odolávat věčně. :)
V tomto příběhu znovu potkáme spoustu nám již známých postav a necháme se opět unášet na vlně klidné a pohodové slow burn romantiky. Jediné malinkaté mínus byl za mě tentokrát ten konec, který jsem čekala trochu jiný a ve finále mi přišel tak nějak useknutý. Ještě pár dalších řádků by mu určitě neuškodilo. :)
Možná se budu opakovat, ale jinak to nejde. Tahle autorka prostě dokáže napsat krásnou romantickou knihu, jejíž děj vás do sebe vtáhne a přečtené stránky vám doslova ubíhají pod rukama. Já jsem s dalším dílem z této série, i přes ten useknutý konec, opravdu spokojená a mohu jen doporučit všem romantickým duším. :)

15.04.2024 4 z 5


Soused na zabití Soused na zabití Lusy Adams (p)

Tohle vůbec nebylo špatné. :) Na knihu jsem narazila náhodou na IG, kdy na ni probíhalo společné čtení a všechny čtenářky na ni psaly moc pěkné pozitivní ohlasy. Způsobily tak, že mě kniha zaujala. Kdybych ji viděla v knihkupectví na polici, tak se u ní asi ani nezastavím, protože na první pohled mě obálka ničím příliš nezaujala. Já to tak mám. Nejdřív mě musí zaujmout obálka, jinak po knize obvykle nesáhnu. Pak anotace a popř. recenze.
Takže jsem opravdu ráda, že jsem si knihy díky děvčatům všimla, protože příběh jako takový je vtipný a velice čtivý. Četlo se to perfektně, oba hlavní hrdinové mi sedli, takže než jsem se nadála, byla jsem na konci. :D
Maddie je mladá spisovatelka, která hledá narychlo nové bydlení a Alek pracuje sám na sebe v oblasti marketingu. Jejich první setkání bylo celé takové nešťastné. Alek měl zrovna den blbec a shodou nešťastných náhod si svou frustraci vybil právě na Maddie. Co si budem, choval se prostě jako hulvát. A od té doby to šlo z kopce. Ti dva se nemohli vystát. A já se jim asi ani nedivím. Kdybych byla v kůži jednoho nebo druhého, tak po tom druhém dávno vystartuju. Nenechala bych některé věci být a jen je takříkajíc “přetrpěla. :D
Přestože si ti dva nemůžou skoro přijít na jméno, nemohou ani popřít, že je to k sobě přitahuje. Ta chemie mezi nimi je naprosto zřejmá a výbušná. :D O to víc mě štvalo, když to vždy byla právě Maddie, kdo z toho vycouval. Když už to udělala po několikáté, měla jsem chuť rvát si vlasy! :D
Jejich konverzace v online světě byly příjemným zpestřením celého příběhu. Chovali se k sobě úplně jinak než v reálu a i online to mezi nimi pořádně jiskřilo.
Finální zápletka není žádným překvapením. Čekáte ji od samého začátku. Jen tedy co mě zaskočilo, bylo to, jak se k tomu celému postavila Maddie. Její chování bylo naprosto iracionální a až přehnaně vyhrocené. Její důvody tedy ani moje hlava nepobírala.
Nicméně když to shrnu, tak se mi kniha velice líbila a určitě mohu doporučit. Věřím že ty žabomyší války mezi Maddie a Alekem pobaví i vás a i vy jim nakonec budete fandit, aby na sebe už konečně skočili. :D
Za mě super příběh. :)

11.04.2024 5 z 5


Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

Od této autorky jsem už četla Lásku na hraně a její styl psaní mě tak nadchl, že když vyšla Troufalá vášeň, byla to jasná volba. Tuhle knihu jsem prostě potřebovala! :D A autorka ani tentokrát nezklamala. Opět to bylo naprosto úžasné! Tentokrát je hlavní téma velký věkový rozdíl, ale kdyby se na to pořád nepoukazovalo, tak si toho ani nevšimnete, protože Jordan je na svůj věk velice vyspělá a s Pikem si i přes velký věkový rozdíl skvěle rozumí.
Jordan mi jako hlavní hrdinka sedla hned. Byla velice inteligentní a v hlavě to měla srovnané. A Pike? Z Pikea jsem nemohla už po prvních padesáti stranách. Twl to je CHLAP!!! Z toho jsem šla vážně do kolen. Autorce se podařilo, že Pike měl v sobě to nevysvětlitelné cosi, co vás od prvního okamžiku naprosto pohltí a vy tomu beznadějně propadnete.
Nebudeme si nic nalhávat Cole si Jordan absolutně nezasloužil. Ti dva spíš jen žili vedle sebe, než spolu, a Cole si vůbec nevážil ničeho, co pro něj Jordan dělala.
Proto, když je zoufalá situace přivedla do Pikeova domu, a Cole byl věčně pryč a Jordan tam zůstávala sama s Pikem, nebylo divu, že mezi nimi vzniklo nějaké pouto. Ta chemie mezi nimi byla snad doslova hmatatelná. Pike se držel opravdu statečně a velice dlouho. Věděl že to není správné, že je to přítelkyně jeho syna a navíc je tak mladá. Ale takové chemii a přitažlivosti nelze vzdorovat věčně. To je prostě nereálné. :D Takže vy jen napjatě čekáte a podvědomě fandíte “GO! GO! GO! A když pak nakonec ta hráz padne a Pike ztratí poslední zbytky sebeovládání je to pro vás jako touchdown! :D
U finální zápletky vám bude krvácet srdce společně s hlavními hrdiny, ale váš vnitřní masochista už ten příběh naprosto miluje a už jen čeká na svůj happy end.
Myslím, že mohu s klidným srdcem říct, že Penelope Douglas se zařadila mezi mé oblíbené autorky, protože píše naprosto dokonale a ti její chlapi Uf! Nádhera. :D Stejně jako předtím i tuhle její knihu můžu zcela jednoznačně doporučit. Příběh se čte úplně sám a vy mu propadnete už od prvních stránek. Na to si klidně vsadím. :D

10.04.2024


Habibi Habibi Baja Dolce

@knihy_s_kristie

No tak tohle byla pecka!
Harry Habibi rozhodně není žádný rytíř na bílém koni, ale spíš temný princ, který vám ukáže, jak je tento svět ve skutečnosti zkažený a drsný, a vy mu stejně podlehnete. Je to ten typ muženého a nebezpečného alfa samce s pronikavýma očima, kterému ženy padají k nohám. A zároveň je to hulvát, který si nebere servítky, ani v přítomnosti ženy. Prostě vám pravdu naservíruje takovou jaká je. Surovou a nekompromisní.
Upřímně ani já nevěděla, jestli se mi z něj spíš podlamují kolena, nebo mám chuť mu vrazit pár facek. :D Tahle dvě rozpoložení spolu u mě dost bojovala. :D A proto jsem si tak oblíbila Cassie, hlavní hrdinku.
Cassie se mu nebála postavit, a když už to opravdu hodně přehnal, tak mu i jednu ubalit. Nenechala s sebou zametat a byla taková správně hubatá, což Harrymu pěkně brnkalo na nervy a mně se to na ní velice líbilo. Taková správná bojovnice!
Samotný příběh je velice čtivý, propletený tajemstvími a máte problém knihu pomalu i odložit. Mezi hlavními hrdiny to jiskří (doslova) od samého začátku. Chemie pracuje jak má. Je to žhavé, surové, temné, drsné, místy i vtipné, a mě to vážně bavilo!
Autorka mě v jednu chvíli rozesmála tak, že mi až tekly slzy. Chudák Harry byl v té chvíli tak strašně mimo, že já z něj chytla záchvat smíchu, a nemohla jsem přestat. :D Takže se v jednu chvíli chechtáte jak blázni a pak najednou koukáte s otevřenou pusou, protože autorka vám začne odpalovat jednu bombu za druhou a vy doslova hltáte každou dálší přečtenou stránku.
Největším překvapením pro mě byla asi postava Victorie. Co to sakra bylo?! To jsem vůbec nečekala a bylo to šílené.
Za sebe můžu tedy knihu jen doporučit, protože vás hned na začátku strhne a nepustí až do samého konce. Je to jedna velká drsná a žhavá jízda a jsem si jistá, že si ji opravdu užijete! :)

29.05.2023 5 z 5