kotalovap kotalovap komentáře u knih

☰ menu

Hitlerův otec Hitlerův otec Roman Sandgruber

Při čtení této knihy jsem se dozvěděla spoustu nových informací a je vidět, že autor strávil výzkumem mnoho času. Je zde velké množství podrobností a detailů ze života Adolfa Hitlera a jeho otce, což by se někomu mohlo zdát nadbytečné, ale osobně mi to přijde užitečné pro vykreslení doby a její atmosféry se vším všudy. Velice oceňuji střízlivý a zodpovědný přístup autora k různým nepotvrzeným domněnkám a bulvárním senzacím, ke kterým lze snadno sklouznout. Autor je spíše vyvrací a uvádí věci na pravou míru. Kniha je doplněna dobovými fotografiemi a dopisy. Doporučuji všem, kterým je toto téma blízké, ale chtějí se dozvědět něco nového a nebojí se jít do hloubky.

09.09.2022 5 z 5


Než jsme se odcizili Než jsme se odcizili Renée Carlino

Krásná kniha o dvou lidech, kteří se v mládí milovali, ale v průběhu života se odcizili. Jednoho dne se náhodně potkají v metru a od té doby se jejich životy změní. Je to jednoduchý, ale silný a uvěřitelný příběh, který by se mohl stát každému z nás.

13.12.2021 4 z 5


Ohnivé květy Ohnivé květy Susan Meissner

Příběhy dvou žen odehrávající se v různých dobách. Na první pohled mají společnou pouze jednu věc – krásně zdobený šál, který se dědí z generace na generaci. Postupně se ale jejich osudy více a více proplétají. Zajímavé je, že se příběhy odehrávají na pozadí zásadních historických událostí, nebo spíše tragédií. Je to velmi emotivní a dojemná kniha, která řeší mnoho složitých témat.

13.12.2021 4 z 5


Nenechám tě odejít Nenechám tě odejít Chevy Stevens (p)

Napínavá kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem. I když je děj trochu předvídatelný, neubírá to na kvalitě. Postavy jsou propracované a uvěřitelné. Hodnotím jako velice povedený psychologický román a těším se na další knihy od Chevy Stevens.

08.12.2021 4 z 5


Lidé Lidé Matt Haig

Kniha se zvláštním námětem, který může někoho odradit, ale to by byla škoda. Na pozadí originálního příběhu je skryto mnoho filozofických myšlenek a úvah o životě. Díky krátkým kapitolám se čte velmi svižně, i když některé pasáže si zaslouží více pozornosti a delší rozjímání. Je to kniha, na kterou jen tak nezapomenete.

08.12.2021 5 z 5


Dobré ráno, veverko! Dobré ráno, veverko! Agnese Baruzzi

Dobré ráno, veverko! je krásná kniha pro nejmenší. Má příjemný čtvercový formát a moc hezké ilustrace. Nejvíc mě zaujaly vyřezávané stránky, které na fotkách bohužel nejsou vidět. Výřezy jsou chytře promyšleny tak, aby na následující straně vždy navazovaly na kresbu, či jinak dotvářely celkovou kompozici dvoustrany. Někde vrstvením vzniká i náznak trojrozměrného prostoru, což může být pro děti zajímavé i hapticky. Je to série pěti knížek, ale nenavazují na sebe, takže je lze číst nezávisle na sobě. Příběh je vždy roztomile jednoduchý - v každé knížce se jednotlivá zvířátka (veverka, zajíček, žabka, liška a červenka) vydávají poznávat svět a děti se s nimi mohou vždy naučit něco nového.

07.10.2021 5 z 5


Bojovnice za lásku Bojovnice za lásku Glennon Doyle

Přesto, že jsem neměla velká očekávání, kniha se mi moc líbila. Je to vlastně autobiografický román, ve kterém autorka popisuje svůj život od raného dětství až po dospělý život. Je to příběh o hledání sama sebe a o tom, jak je těžké naučit se mít ráda. Myslím, že se v knize najdou hlavně ženy a dívky, ale přínosná určitě bude i pro muže. Obdivuji Glennon Doyle za to, čím si prošla a jak otevřeně je schopna o svých problémech psát. Věřím, že tím může pomoci spousty lidem v podobné situaci a ukázat, že nikdy není pozdě na to, začít být šťastná.

24.09.2021 4 z 5


Umělecké projekty pro malé kutily Umělecké projekty pro malé kutily Margaret Etherington

Krásná knížka pro děti plná barevných fotek a ilustrací. Obsahuje nejrůznější návody na výtvarné a umělecké projekty, které zvládne každý. Podle nich můžeme vytvořit zajímavé dekorace, dárky, ale i spoustu praktických věcí, jako například krabičky, polštářky nebo tašky. Myslím, že knížka zaujme děti i dospělé.

24.09.2021 5 z 5