klarulajda klarulajda komentáře u knih

☰ menu

Psychologické eseje (z konce kariéry) Psychologické eseje (z konce kariéry) Zdeněk Matějček

Kniha se velmi dobře četla, bylo v ní spousta zajímavých témat i informací, které byly srozumitelně podány i naprostému laikovi ;)

06.05.2014 5 z 5


Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Přiznávám,že jsem se do čtení musela moooc přemlouvat, kniha mi připadala tlustá a ke všemu historie mě nikdy moc nelákala. Jenže knihu jsem dostal jako dědictví po mém strýci, takže jsem se do ní nakonec pustila z povinnosti. Po pár stránkách jsem pochopila,proč jsem tuto knihu dostala Je prostě ÚŽASNÁ. Měla jsem ji přečtenou během pár dnů a hned jsem měla chuť se pustit do čtení znovu. Je sice pravda,že ke konci už nemá ten spád, poslední kniha je už nudnější a bez napětí. To,ale přesně vystihuje Sinuetův život. Stáří už většinou postrádá spád,děj a napětí a je to doba zúčtování. Teď už přemýšlím komu toto jedinečné staré vydání odkážu já.

27.09.2012 5 z 5


Opilé banány Opilé banány Petr Šabach

Kniha Opilé banány, byla první knihou od P.Šabacha, kterou jsem četla. Musím říct,že se četla velmi lehce a příjemně. Je to pro mě takové odpočinkové čtení na nedělní odpoledne. Přesto mně, ale nijak nenadchla. Děj mi připadal trochu chaotický, ale přesto to byla celkem pohodová kniha.

07.05.2012 3 z 5


Prodavač snů Prodavač snů Augusto Cury

Tuto knihu jsem četla se zvláštním napětím. Neustále byl ve mně pocit,že ji asi dostatečně nechápu. Ale ve chvíli,kdy jsem dočetla do konce se mi vše najednou spojilo ve velmi krásný příběh, který jsem měla chuť si ihned přečíst znovu. Líbila se mi a jsem ráda,že ji mám ve své knihovně.

07.05.2012 4 z 5


Slova, která jsem si přál napsat sám Slova, která jsem si přál napsat sám Robert Fulghum

Velmi zajímavá kniha. Spousta citátů mě velmi oslovila a díky nim jsem se dostala k autorům o kterých jsem do té doby neměla ani tušení. Vzhledem k tomu, že je kniha sestavena pouze z citátů,krátkých básní a textů písní, čte se velmi dobře. Líbí se mi,že ke každému autorovi,který je zde citován,přidává Fulghum pár slov, v kterých vysvětluje proč vybral právě jej.

14.04.2012 5 z 5


Dotkni se výšin 1 Dotkni se výšin 1 kolektiv autorů

Je to zajimavá kniha,kde se člověk dozví spoustu nových věcí o takových osobnostech jako je např.Vincent van Gogh, Tomáš G. Masaryk, Izaac Newton, Pelé a další. Uhel pohledu, který tato kniha nabízí Vás určitě ve škole neučily...

17.03.2012 3 z 5


Bílé noci Bílé noci Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Bílé noci nebyla úplně nejlepší kniha jakou jsem přečetla, ale popis "snílkovství" byl nejlepší jaký jsem doposud četla.

08.01.2012 4 z 5


Barvy a čísla Barvy a čísla Louise L. Hay

Naprosto souhlasím, jednou jsem ji přečetla a stačilo. Nic neříkající kniha.....

11.11.2011 odpad!


Myšlenky srdce Myšlenky srdce Louise L. Hay

Pro mě tato kniha byla velmi příjemným čtením. Je to kniha, která dokáže povzbudit. Není třeba se vážně zamýšlet nad každým slovem v knize, ale mnohdy stačí jen tak náhodně otevřít nějakou stránku.....

11.11.2011 5 z 5