Kirikou Kirikou komentáře u knih

☰ menu

Chybějící světlo Chybějící světlo Nino Haratischwili

Za mě jedna z nejlepších knih, kterou jsem četla. Je to hodně silný příběh generace, která musela rychle dospět, generace, která si nemohla užít bezstarostné dětství.

16.02.2024 5 z 5


Mráčkovy prázdniny Mráčkovy prázdniny Maria Surducan

Tak tahle knížka mě moc mile překvapila. Kombinace komiksu, nadpřirozených bytostí, závislosti na počítačových hrách a vtipu.

13.01.2024 5 z 5


Valentýnka a staré řecké báje Valentýnka a staré řecké báje Ivana Peroutková

Tentokrát se Valentýnka se svými rodiči vydala k moři do Řecka, tak abychom četli tuto knížku stylově, tak jsme si ji vzali též do Řecka.
Valentýnka si užívá nejen moře, ale zajímá se i o řecké báje. Hned první příběh, který si přečte, ji zaujme natolik, že ho chce zahrát s kamarády jako divadelní představení. Nebyla by to ale Valentýnka, aby nechtěla hrát hlavní roli a vše chtěla mít dokonalé.
Na knížce se mi líbilo, že hlavní hrdinka nebyla dokonalá a dětem ukazovala, že vše nemusí být dle našich představ a i tak výsledek může stát za to, protože občas se stačí na věci podívat očima někoho jiného.

07.01.2024 5 z 5


Dokola Dokola Mariona Cabassa

Chtějí se děti dozvědět více o přírodě? Nebo je u vás aktuální období proč? Tak to se Vám bude hodit kniha Dokola.

Kniha dokola nám přibližuje různé koloběhy v přírodě, ať už se jedná o roční období, stěhování ptáků, vývoj motýla či potravní řetězec. Kniha obsahuje nejenom tyto koloběhy ale i citáty s daným tématem spojené. Můžeme zde najít například citát od Fridy Kahlo, mexické malířky - "Jednu věc ti mohu odpřísáhnout: Zamilovala jsem se do tvých křídel a nikdy ti je nebudu chtít přistřihnout."

Mně se tato různorodost na knize moc líbí. Nejenom, že dokáže pomocí krásných ilustrací a krátkých vět vysvětlit daný koloběh, ale ještě si přečtěte lidové moudro nebo citát známých osobností. Popravdě citáty si myslim jsou spíše doplněk pro dospělé, protože pro děti budou často hůře pochopitelné.

07.01.2024 4 z 5


Oheň, voda, mraky a jiné živly taky Oheň, voda, mraky a jiné živly taky Bohumil Matějovský

Toto leporo vám představí různé živly pomocí pestrobarevných ilustrací a krátkých vtipných básniček.

07.01.2024 5 z 5


Róza a Sam - Uloupené lupení Róza a Sam - Uloupené lupení Cathon (p)

Róza, která žije v dýni, a její kamarád, který žije v máslové dýni, se snaží pomoci bazalce, které když spí, někdo okusuje listy. Je to opravdu milý detektivní příběh, u kterého mé děti opravdu vydržely napjatě poslouchat od začátku do konce.

07.01.2024 5 z 5