Valentýnka a staré řecké báje

Valentýnka a staré řecké báje https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516257/valentynka-a-stare-recke-bajeD8dmcw-wkw-.jpg 5 19 3

Valentýnka série

< 6. díl

Valentýnka objevuje krásy divadla. Závěrečný díl oblíbené série. Valentýnka s rodinou tráví prázdniny na ostrově Korfu. Kde jinde si přečíst Staré řecké báje a pověsti? Nejvíc ze všech ji zaujme příběh odvážného hrdiny Thesea, který porazil netvora Minotaura. Podle jeho dobrodružství by se dalo nacvičit skvělé divadelní představení! Jakmile se Valentýnka vrátí domů, pustí se s kamarády do zkoušení. Bude mít jejich vystoupení úspěch? Když Valentýnčin gejzír nápadů i pochybností usměrní Anička Válová, určitě všechno dobře dopadne.... celý text

Přidat komentář

Kristulda
14.04.2024 3 z 5

Nevím, jak hodnotit, jelikož za mě bych dala 4* líbila se mi, parta kamarádů a chystané představení skvělé, líbilo se mi i propojení z jiné série a to s Aničkou, kterou milovala moje první dcera. Ale druhá dcera se kterou to čtu, no ji asi vadilo číst o těch řeckých bájích nevím přesně. Úplně tenhle díl jí neseděl. Tak dávám 3*.

Kirikou
07.01.2024 5 z 5

Tentokrát se Valentýnka se svými rodiči vydala k moři do Řecka, tak abychom četli tuto knížku stylově, tak jsme si ji vzali též do Řecka.
Valentýnka si užívá nejen moře, ale zajímá se i o řecké báje. Hned první příběh, který si přečte, ji zaujme natolik, že ho chce zahrát s kamarády jako divadelní představení. Nebyla by to ale Valentýnka, aby nechtěla hrát hlavní roli a vše chtěla mít dokonalé.
Na knížce se mi líbilo, že hlavní hrdinka nebyla dokonalá a dětem ukazovala, že vše nemusí být dle našich představ a i tak výsledek může stát za to, protože občas se stačí na věci podívat očima někoho jiného.


Knižní střípky
11.05.2023 5 z 5

Valentýnka a její parta kamarádů se v tomto díle věnují starým řeckým bájím a divadlu. Pokud jste znalci předchozích dílů, kdy děti založily například cestovní kancelář či veterinární ordinaci, na chvíli se z nich stali archeologové, detektivové, je vám jasné, že se to neobejde bez problémů a spousty veselých situací.

Mrzí mě, že tímto dílem se s Valentýnkou a jejími kamarády rozloučíme.

Rozloučení to bylo ale krásné, budete spokojeni. Měla jsem venku radost, že jsem se potkala i s Aničkou a její babičkou. Asi už na stará kolena měknu, ale fakt jsem byla dojatá.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

Kniha Valentýnka a staré řecké báje je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce17x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x