Dokola

Dokola https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528548/bmid_dokola-65807d9cbe3da.jpg 4 6 3

Svět okolo nás se neustále mění: den se střídá s nocí, zima s teplem, zrod se zánikem. Hravá a vizuálně strhující kniha úspěšných španělských autorek seznamuje mladé čtenáře s fascinujícími tajemstvími životních cyklů v přírodě, které můžeme nejen sledovat, ale kterých jsme sami neoddělitelnou součástí. Kniha pro děti od 5 let.... celý text

Literatura naučná Pro děti a mládež
Vydáno: , Portál
Originální název:

Infinito: Los ciclos mágicos del universo , 2020


více info...

Přidat komentář

ZoeChaya
25.01.2024 3 z 5

Nápad je to jistě dobrý. Co mi na knize vadí - kostrbaté překlady. Pokud nebylo zamýšleno pěkné rytmické básnění, bylo by lépe se veršování vyhnout. Citace slavných osobností, zobrazení koloběhu, možnost debatovat nad konkrétním příběhem je moc fajn.

Kirikou
07.01.2024 4 z 5

Chtějí se děti dozvědět více o přírodě? Nebo je u vás aktuální období proč? Tak to se Vám bude hodit kniha Dokola.

Kniha dokola nám přibližuje různé koloběhy v přírodě, ať už se jedná o roční období, stěhování ptáků, vývoj motýla či potravní řetězec. Kniha obsahuje nejenom tyto koloběhy ale i citáty s daným tématem spojené. Můžeme zde najít například citát od Fridy Kahlo, mexické malířky - "Jednu věc ti mohu odpřísáhnout: Zamilovala jsem se do tvých křídel a nikdy ti je nebudu chtít přistřihnout."

Mně se tato různorodost na knize moc líbí. Nejenom, že dokáže pomocí krásných ilustrací a krátkých vět vysvětlit daný koloběh, ale ještě si přečtěte lidové moudro nebo citát známých osobností. Popravdě citáty si myslim jsou spíše doplněk pro dospělé, protože pro děti budou často hůře pochopitelné.


Karcoolka2210
20.07.2022 5 z 5

Táto kniha je naozaj niečo krásne a výnimočné a určite si ju zaobstarám aj domov. Sú v nej spracované rôzne cyckly našej planéty a živočíchov, ale je to tak krásne spracované, plus ilustrácie sú nádherné a ku každému cycklu je aj trefný citát od jedného z výnimočných ľudí z našej histórie. Odporúčam! :)

Autorovy knížky

Mariona Cabassa
španělská
2023  87%Dokola

Kniha Dokola je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x