Kerelína Kerelína komentáře u knih

☰ menu

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Abych byla upřímná, tak jsem byla docela zklamaná. Těšila jsem se na příjemný návrat do světa Selekce, ale nesplnilo to mé očekávání.

Královna: Královnu Amberly jsem v trilogii měla nesmírně ráda. A líbil se mi i nápad o její vlastní Selekci. Jenže během příběhu se z hrdé a elegantní vládkyně stala pouze naprosto zaláskovaná, zaslepená husička. Nemáte nějaký nápad, jak si to celé vymazat z hlavy a vrátit se k té vizi o její důstojnosti?
Princ: Pro mě tragédie. Maxon byl moje jediná oblíbená postava z hlavního tria. Jeho pohled na věc je ÚPLNĚ zbytečný. To, co mě zajímalo, jsem se nedozvěděla. Pro změnu ale vím to, co mě ani nenapadlo a nezajímalo. A stále nezajímá.
Strážce: Nic jsem neočekávala, nic mě nepřekvapilo. Další zbytečnost.
Co se mi ale skutečně líbilo jsou části Miláček a z pohledu Celesty. Jen díky nim a všeobecné čtivosti a lehkosti děje dávám tři hvězdy.
Z ilustrací a částí "kde jsou teď" jsem také byla lehce zklamána. Bonusový epilog byla naopak příjemná tečka za trilogií.
Stojím si za svými třemi hvězdami.

PS: Z věty "oči se mu zalily slzami" se mi už pak chtělo brečet taky. Nebyla tam jediná postava, která by navštívila více než tři stránky a v očích "ji neštípaly slzy".

18.09.2016 3 z 5


Vymítač duchů Vymítač duchů Derek Meister

Může obsahovat spoilery
Sérii zatím hodnotím moc kladně. Přijde mi, že se příběh hezky vyostřil a pomalinku se chystá k závěru. Dále jsem ráda, že se osudy hrdinů začinají pomalinku propojovat.
Jediné co mě trochu deptá, je až MOC postav z jejichž pohledu na to koukáme. V jedné kapitole se stane něco zajímavého a já si ty další např. 3 kapitoly ani neužiju a jen je proběhnu, abych věděla o co jde, ale hlavně abych už byla u pokračování hrdiny, kterému jde zrovna do tuhého.
Ale nevadí mi to tolik, abych strhla hvězdičku.
A Alvo... :( Alvu ne! Proč zrovna jí???? :(

03.09.2015 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Asi jsem od knihy očekávala až moc. Greena mám moc ráda a tak jsem si říkala, že tohle bude určitě pecka.
No, ne tak docela. Mrzí mě, že se svezla do jeho dost silného podprůměru.
Vím, že celkově jeho knihy nemají zrovna akční děj, ale většinou mě při nich drží nějaká nepochopitelná síla a dosti fascinující myšlenky, ke kterým dojde hlavní hrdina.
Tady mě však nedrželo nic! Nejspíše bude chyba ve mě, že jsem neobjevila kouzlo této knihy, ale prostě mě nebavilo číst, jak zaláskovaný, z mého úhlu pohledu trochu vydlabaný, kluk hledá holku, ke které ho nic neváže a ona si ho prakticky vůbec neváží.

Jsem ráda, že zrovna tuhle Greenovku jsem se rozhodla číst online a neinvestovat do toho své penízky.
Každopádně se budu ale těšit na další díly tohoto autora a doufat v lepší díla. :)

03.08.2015 2 z 5


Noční záře Noční záře Tanja Heitmann

Řekla bych, že kniha má skutečně velký potenciál. Ale hrozné zpracování.

Bohužel jde o jednu z dalších knih, u které jsem neměla dostatečnou vůli na to, ji dočíst. V ději jsem se neuvěřitelně ztrácela. Nevím, jestli to bylo mnou, protože jsem se dostatečně nesnažila a nebyla soustředěná, a nebo chybou stylu. Ale obávám se, že to druhé. Kniha byla příliš zmatená a zdálo se mi, že autorka až chvílemi neví, co vlastně chce říct.
Další věc, která mi neuvěřitelně vadila bylo, že v mé četbě (do které jsem se opravdu HODNĚ nutila) uběhlo sto stran, ale v celkovém ději neuběhlo téměř nic.

Přijde mi líto dát čemukoli odpad, takže aspoň tak 1 hvězda (nejspíše za snahu?), ale znovu už do toho rozhodně nejdu.

03.08.2015 1 z 5


Divoška z hranice Divoška z hranice Bertrice Small

Já, co nemám ráda romány všeobecně, natož historické, jsem četla jako o život a hltala každou stránku. Relativně jednoduchá zápletka se krásně rozvíjela a komplikovala a nedovolila člověku pomalu jít spát.

01.08.2015 5 z 5