Vymítač duchů

Vymítač duchů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156074/vymitac-duchu-156074.jpg 3 53 8

Světlo, které zabíjí série

< 2. díl >

Existují. Ian Boroughs to ví. Vidí je. Slyší je. Cítí je. Objeví se z ničeho nic. Čeho se dotknou, shoří. Duchové. Mělo to být léto plné dobrodružství. Přesně tak si to naplánoval Ian se svým kamarádem. Při hledání Ianova nezvěstného dědy se ale ze spekulací stává šokující pravda. Světelné bytosti, které surově vraždí vše živé, opravdu existují a jsou jim v patách. Kdo jsou tito duchové? Je možné je zničit? Boj o život začíná… -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Ghostfighter , 2010


více info...

Přidat komentář

deedulka
21.09.2019 2 z 5

Opět celkem zbytečně zdlouhavé jako první díl. Tentokrát už zde máme dokonce čtyři příběhové linky. Zajímavá byla pouze ta Ianova a Čiji. Ostatní jsem spíš jen zběžně prolítla očima, protože se nic moc důležitého nedělo a moc souvislost se zbytkem knihy zatím pořád neukázalo. Ono občas i u Ianova příběhu bylo nudné popisování, které jsem přeskakovala. Dočítám jen kvůli zvědavosti, abych zjistila, o co to vlastně jde. Zatím jsem z toho zmatená, co jsou zač ti "duchové". Poslední díl si přečtu asi taky postupným přeskakováním a vyzobu si hlavní příběh:-)

Ailee
17.10.2018 3 z 5

Asi o ždibec lepší než první díl. Linky se nám pomaličku propojují, napětí stoupá. I tak jsem se neubránila zlozvyku, který mě naučil první díl, a sem tam ty nejnudnější ukecané pasáže popisující zbytečnosti přeskočila. A protože to končí přímo uprostřed akce... i na třetí díl dojde.


niki-chan
30.08.2017 2 z 5

Takové nemastné, neslané. Nemohla jsem se začíst. Anotace slibovala pořádný příběh, ale nějak nenastal....

Radzha
28.10.2015 3 z 5

Zjištění u tohodle dílu je, že trilogie je vlastně jedna velká kniha, která nejlepší, když se čte hned po sobě, jelikož to na sebe navazuje a žádný díl nemá uzavřený konec.
Nejlepší na tomto "pokračování" je, že jednotlivé příběhy hlavních hrdinů se začínají proplétat a o napínavé momenty nebyla rozhodně nouze.
Záporem je prodlužování celkového příběhu, jak to u většiny trilogií a vícedílných knížek bývá.

Kerelína
03.09.2015 5 z 5

Může obsahovat spoilery
Sérii zatím hodnotím moc kladně. Přijde mi, že se příběh hezky vyostřil a pomalinku se chystá k závěru. Dále jsem ráda, že se osudy hrdinů začinají pomalinku propojovat.
Jediné co mě trochu deptá, je až MOC postav z jejichž pohledu na to koukáme. V jedné kapitole se stane něco zajímavého a já si ty další např. 3 kapitoly ani neužiju a jen je proběhnu, abych věděla o co jde, ale hlavně abych už byla u pokračování hrdiny, kterému jde zrovna do tuhého.
Ale nevadí mi to tolik, abych strhla hvězdičku.
A Alvo... :( Alvu ne! Proč zrovna jí???? :(

julliette
08.05.2015 5 z 5

Je to pěkné pokračování. Jak se Ian a Bpm snaží najít Ianova dědečka, který je nezvěstný a který může Ianovi vysvětlit, proč vidí duchy. Najdou ho a on jim řekne, že jeho rodina má zvláštní genom, že je něco jako budík, který probral ten virus, kvůli kterému Ian a jeho děda ty duch vidí. Ten virus mají všichni, ale u jeho rodiny se aktivoval. Tak se snaží vybádat něco, co by zastavilo množení viru, ale děda zjistil, že u Iana ten vir mutuje, takže bude těžké ho zastavit. Jsem zvědavá jak to bude pokračovat.

stolbice
11.12.2014 4 z 5

Celkem povedený druhý díl, udržuje linku, napětí, akci....konečně je pořádně objasněno, co jsou ty tajemné světelné bytosti a odkud pocházejí. Občas mi jednání hrdinů přišlo nelogické a v rozporu s tím, jak se chovali/reagovali předtím, ale bylo to zřejmě třeba pro příští vývoj. Takže s chutí do třetího dílu :-)

Astarothh
15.02.2014 2 z 5

Vzhledem k anotaci na obalu jsem se mylně domnívala, že se bude jednat o pořádnou duchařinu, nakonec z toho vylezla vědecko-fantasy, což není zrovna můj oblíbený žánr. Knihu jsem dočetla do konce, nebyla nějak extra dlouhá, ale moc mě nezaujala. Nevěděla jsem, že je to navazující díl knihy "Lovec duchů". Má se jednat o trilogii. Vymítač skončil otevřeně, takže asi bude lepší začít prvním dílem a sjet celou sérii popořadě. Dle mého se knížka bude líbit spíše pánům, než dámám. Každopádně za mě, Derek Meister už ne-é :-).

Štítky knihy

duchové a přízraky

Autorovy další knížky

Derek Meister
německá, 1973
2012  68%Lovec duchů
2013  68%Vymítač duchů
2013  76%Vládce duchů
2007  92%Velké dračí závody
2007  87%Magický dračí kámen

Kniha Vymítač duchů je v

Právě čtených3x
Přečtených73x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce50x
Chystám se číst35x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x