Kencr Kencr komentáře u knih

☰ menu

Třetí přání Třetí přání Robert Fulghum

Před pár lety jsem přečetl Třetí přání 3 - splněno a byl pro mě skvělý zážitek. Nyní jsem před půlkou knihy s tímto prvním dílem a už opravdu nemám chuť číst dál. Pro mě je to zklamání a neuvěřitelná nuda. Pro někoho, kdo má rád Krétu a Řecko nebo se tam chystá, může být kniha přínosem - animace jsou vyvedené. Jdu zkusit díl druhý...

20.04.2021 2 z 5


Tracyho tygr / Tracy's Tiger Tracyho tygr / Tracy's Tiger William Saroyan

Poprvé jsem byl z knihy nadšen a podruhé zklamán. Doporučuji číst pouze jednou. ;)

17.02.2021 3 z 5


Spánek rozumu plodí příšery Spánek rozumu plodí příšery Aleš Palán

Zajímavá kniha, která se mi nečetla snadno a úplně jedním dechem. Aleš Palán se opravdu umí dobře ptát a pan Konvalinka umí chytře odpovídat a svůj obor dokáže též srozumitelně přiblížit i laikům. Ve výsledku nejsem zklamán ani nadšen a ani nějak extra obohacen, tudíž hodnotím třemi hvězdami.
Ještě bych se mohl vyjádřil k fotografiím, když tvoří polovinu knihy. Jan Šibík je zkušený fotograf, jeho práci nelze vůbec kritizovat. Portréty pana Konvalinky se mi velmi líbily, ale fotografie z ulic mě příliš nezaujaly, škoda, že na všech fotkách potřeboval zachytit lidi. Myslím si, že fotografie prázdných pražských ulic by lépe ilustrovaly atmosféru jara 2020.

17.02.2021 3 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Velice zajímavá a čtivá kniha od sympatické autorky. Musím si sehnat i tu předchozí knihu...

13.12.2020 5 z 5


Slavnost bezvýznamnosti Slavnost bezvýznamnosti Milan Kundera

Slavnost není jako jiné knihy od M.K.. Bez doslovu Sylvie Rychterové bych byl celým příběhem asi vcelku zklamán a hvězdičky by byly tak maximálně tři. Takto jsem si příběh projel znovu a objevil spoustu skrytých významů.
Kdybych měl někomu doporučit knihu od Kundery, tato to nebude.

23.10.2020 3 z 5


Třetí přání 3 - splněno Třetí přání 3 - splněno Robert Fulghum

Do této knihy se mi vůbec nechtělo, Fulghuma jsem neznal, knihu jsem měl půjčenou (doporučenou). Po pár stránkách jsem odložil, vrátil jsem se k tomu po pár týdnech a přečetl jedním dechem. Následně jsem si od něj přečetl jiné knihy, ale tato zůstává nejsilnější.

13.09.2020 5 z 5