Kallessin Kallessin komentáře u knih

☰ menu

Odkaz lidské rasy Odkaz lidské rasy Radek Sterakdary Starý (p)

Autor v knize využívá toho, že čtenář už se orientuje ve světě a tudíž hned od začátku neskutečně sešlápne plyn a vrhá hlavní hrdiny do víru událostí.
Pořád se jedná o nesmírně zajímavé zasazení, které teď máme možnost prozkoumat do větší hloubky než v prvním díle.
Oproti předchozímu dílu mám pocit, že se lépe pracuje s vnitřními pocity hlavních hrdinů a celkově s tím jak zpracovávají změny. Už to není tak instantní jako v prvním díle.
Občas jsem měl pocit, že dokážu některé dějové zvraty předvídat. Ale jak se ukázalo nejsem geniální arbitr a totálně jsem se mýlil (poklona autorovi).

24.07.2023 5 z 5


Odkaz lidské mysli Odkaz lidské mysli Radek Sterakdary Starý (p)

Kniha má pomalejší start, ale to je způsobeno především potřebou představit svět a hlavní postavy. V tomto případě hned tři. Všechny jsou výborně napsané a do detailu prokreslené. Prakticky celou knihu je evidentní jakou mají postavy motivaci a co je žene kupředu.
Jak je u autora zvykem, nese se celou knihou a především pak v jejím závěru nosná mylšenka, která prostě čtenáři uvízne v paměti a nutí k zamyšlení.
Celá kniha se četla velmi příjemně a v druhé půlce dostane děj neskutečený spád. Mám pocit že několik posledních stran jsem četl se zatajeným dechem.
Pro fanoušky žánru jde o naprostou povinost.

27.02.2023 5 z 5


Aincrad 1 Aincrad 1 Reki Kawahara

Pro fanoušky anime je to skoro povinost.
Nelze se sice ubránit dojmu, že zatímco anime jsem kritizoval za přílišné přeskakování v ději, tak kniha tím trpí ještě mnohokrát víc. Přesto se jedná o svižné a zajímavé čtení.

07.02.2023 3 z 5


Poslední hvězda Poslední hvězda Radek Sterakdary Starý (p)

Druhá Arila mě mile překvapila.
Hned od prvních řádků je znát, že si je autor daleko jistější než u první knihy. Text příjemě plyne a ještě víc než ve Stříbrném městě mě děj hned od začátku táhnul dál a dál. Člověk prostě prahne dozvědět se další drobky z toho bláznivého světa a nestačí žasnout, jak originální způsoby řešení konfliktů dokáží hrdinové přinést.
Kniha nelze než doporučit. Příjemné postavy, zajímavý děj a originální zasazení.

10.02.2022 5 z 5


Blednoucí vzpomínky Blednoucí vzpomínky Bartosz Sztybor

Ze začátku jsem byl poměrně zmaten a vlastně se mi to ani moc nelíbilo, ale jak se dá čekat, ukázalo se, že všechno je úplně jinak :)
Do konce se z toho vyklubalo další výborbně zpracované Geraltovo dobrodružství.

22.09.2021 5 z 5


Stříbrné město Stříbrné město Radek Sterakdary Starý (p)

Čtivě psaný příběh o hrdince, která sama netuší, jestli hrdinkou být chce a pokud ano, tak co to vlastně znamená pro ni a její okolí.
Poněkud slabší začátek knihy, je v brzku vystřídám neuvěřitelným sledem událostí, které neformují jen Arilu, ale i svět kolem ní.
Co za mě vynáší knihu do nebes, je geniální mytologie, uvěřitelně spracovaná historie světa a to jak se s ní poprali místní obyvatelé.
Každému fanouškovy fantasy ji mohu jen doporučit. A originální zasazení je jen třešničkou na dortu.

25.06.2021 4 z 5