kafeknizkualet kafeknizkualet komentáře u knih

☰ menu

Zvonkohra Zvonkohra Eliška Václavíková

Kdyby mi někdo řekl, ať si přečtu povídkovou knihu, tak mu řeknu, že povídky moc nemusím... Ale tady? To je tak krásná knížka, která je napsaná hladce a citlivě, jedná se o povídky, které se ale všechny propojují a do toho jsou doplněny hudbou, která je jako pohlazení na duši. Miluju. *–*

18.02.2024 5 z 5


Kosení: Příběhy ze světa smrtek Kosení: Příběhy ze světa smrtek * antologie

Miluju, zbožňuju a nikdy nemám dost.

16.10.2023 5 z 5


Soumrak impéria Soumrak impéria Greg King

Zajímalo mě to téma, ale bohužel musím odložit po pár stránkách. Typograficky pěkná knížka a bylo by super, kdyby takovou vazbu mělo víc knih… ale ten překlad byl důvod, proč (možná zatím) číst dál nemůžu.

12.02.2023


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Nádherná obálka (stejně jako další knihy), snad jen kvůli grafice bych je klidně měla všechny doma. Je to oddechovka, tematicky to nepatří mezi knihy, které běžně čtu, bohužel mě obsahově tolik nezaujala. Ale věřím, že najde spoustu spokojenějších čtenářů. :)

07.01.2023 2 z 5


Rukověť nakladatele Rukověť nakladatele Thomas Woll

Pokud se chcete dozvědět o tom, jak funguje nakladatelství a knihkupectví, zvlášť v USA, doporučuji. Myslím, že to jde vztáhnout i na český (či evropský) knižní průmysl, navíc má kniha na některých místech komentáře k tomu, jak daná věc funguje v ČR. Zároveň přichází můj komentář s lehkým varováním, že se nevyhnete poznání reality knižního průmyslu – to v tom smyslu, že se jedná o obchod, slovo manager se objevuje více než nakladatel, nestačí mít jen lásku ke knihám, ale i obchodního ducha a mapovat trh. Kniha je to ale zajímavá. :)

08.07.2022


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Ačkoliv nemám v lásce audioknihy, tuto knihu jsem tak "přečetla" skoro celou, jenom na posledních pár desítek stran jsem měla dílo v ruce. Knihu jsem četla na doporučení a rozhodně toho nelituji, je to velice lehce napsané a je to humorné, moc jsem si četbu a poslech užila, rozhodně doporučuji!

08.07.2022


Třpytný dvůr Třpytný dvůr Richelle Mead

Od Richelle Mead jsem četla hodně knih, některé jsem četla i 2x. Mám moc ráda autorčin styl, který jsem si užila i v této knize. Ne, že by byla špatná, spíš mi přišlo, že námětem by se mi mnohem více líbila, kdybych byla o několik let mladší. Děj je celkem předvídatelný, ačkoliv je tam hodně zvratů, (mj.) díky kterým je kniha velice čtivá. Nehrnu se však na další díly, zároveň nevylučuji, že se po nich v budoucnu neohlédnu.

08.07.2022 2 z 5


Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Po polovině knihy jsem ji odložila, asi jsem od čekala něco jiného. Přijde mi svým způsobem odměřená, hodně popisná, ztrácela jsem se v postavách. Popisuje hrůzné věci, které mnou otřásají, to jsem očekávala, momentálně ji však odložím, myslím, že se k ní časem vrátím, ale teď není vhodná chvíle.

22.06.2022