juju94 juju94 komentáře u knih

☰ menu

Carriina válka Carriina válka Nina Bawden

Náhodou jsem tuto knihu našla v knihovničce svých rodičů, když jsem hledala něco, co bych si mohla přečíst ve volných chvílích na brigádě. Vůbec nic jsem od toho nečekala, protože většinou mě starší knihy z této knihovny moc nenadchnou. Tentokrát jsem ale měla šťastnou ruku. I když je kniha určena spíše mladším čtenářům, já jsem byla nadšená. Příběh se odehrává v době Druhé světové války očima dvanáctileté Carrie, která se svým bratrem putuje do náhradní rodiny. Postavy v knize jsou sympatické a svým způsobem pohádkové. Díky této knize si všichni připomenou, že v každém z nás je ukryta duše malého dítěte.

24.08.2018 5 z 5


Rande aneb měsíc lásky s nepřetržitou kocovinou v zádech Rande aneb měsíc lásky s nepřetržitou kocovinou v zádech Iva Roze (p)

Knížka, která se ideálně hodí na letní bezstarostné čtení. Autorčino psaní na mě působilo částečně i motivačně. Její zajímavý nápad s randěním mi trochu připomínal postavu Carrie Bradshaw. Jen škoda, že autorka si svého pana Božského na konci knížky nenašla.

19.07.2017 5 z 5


Chybíš mi Chybíš mi Kate Eberlen

Kniha o tom, že náhody a osud existují. Dva vzájemně propletené příběhy a dva odlišné životy. Tess má tolik snů a tužeb, které se jednoho dne rozplynou a ona nemá navybranou. Její životní příběh mě doslova pohltil. Z mladé nezávislé dívky se nedobrovolně stane žena v domácnosti. Gus je od začátku velmi zvláštní postavou, která mě svým způsobem štvala, ale nutila mě číst dál.

07.07.2017 4 z 5


Deník Anny Frankové Deník Anny Frankové Anne Frank

Dívka, která měla před sebou velkou budoucnost. Její příběh je jeden z mnoha, ale přesto je něčím originální. V jejím deníku jsou sice pasáže, které odpovídají jejímu věku, ale styl, kterým píše je pro mě nadčasový. Věřím, že kdyby všechny ty hrůzy Anna přežila, byla by slavnou a uznávanou ženou. V knize je mnoho částí, které nejsou nikterak záživné, ale když se jimi člověk prokousá, čeká na něj napínavé vyprávění plné naděje.

30.01.2017 5 z 5