Jolishka Jolishka komentáře u knih

☰ menu

Pravda o zkáze Sodomy Pravda o zkáze Sodomy Ivan Kříž

Knihu jsem nalezla v pozůstalosti po tatínkovi a jsem vděčná, že jsem se k ní dostala. Nebylo jednoduché poddat se jejímu tempu, ale je to mistrné dílo. Až mrazí, jak děláme stále stejné chyby a podléháme falešným iluzím a přesvědčením o správnosti našeho konání... ale pořád je naděje, dokud můžeme číst takovéto knihy.

27.08.2023 5 z 5


Úspěšný chov ovcí Úspěšný chov ovcí Kai Haus

Knihu jsem si koupila, když jsem dostala na starost 150 ovcí, aniž bych o jejich chovu cokoli věděla. Moc mi pomohla v základní orientaci a uvedení do souvislostí. K částem o výživě a rozmnožování jsem se mnohokrát vracela, rady byly vždy užitečné.

20.07.2022 5 z 5


Čtyři úrovně léčení Čtyři úrovně léčení Shakti Gawain

Čtivé, srozumitelné, užitečné.

16.03.2019 5 z 5


Rozhovory o velení Rozhovory o velení André Maurois

Knihu jsem četla hodně dávno, tak dávno, že jsem jí patrně tenkrát nemohla rozumět. Nyní jsem ji tedy zařadila mezi knihy, které nabídnu k prodeji. Něco mi však nedalo, abych do ní nenahlédla znova - a byla jsem velmi mile překvapená. Řečeno dnešní terminologií, kniha je o osobnostním rozvoji či dokonce rozvoji manažerských dovedností. Velmi chytře napsaná, hluboká i vtipná. a za léta od vzniku neztratila ze své aktuálnosti. Pokud máte rádi tento typ literatury, mohu jen doporučit.

02.02.2019 5 z 5


Podnájem v panelové pustině Podnájem v panelové pustině Jindřich Zogata

Krásný jazyk, básník se nezapře.

18.01.2019 4 z 5


Tajemství doktora Honigbergera Tajemství doktora Honigbergera Mircea Eliade

Příjemný relax s napětím i k přemýšlení o čase v životě a životě v čase.

29.12.2018 4 z 5


Vítejte v Autistánu Vítejte v Autistánu Josef Schovanec

Zajímavý vhled do života a myšlení autisty. Nečekala jsem odborné výklady, takže lehký posun v pohledu na věci, o kterých už ani nepřemýšlíme, mne bavil.

29.12.2018 4 z 5


Kuchařka moravských vinařek Kuchařka moravských vinařek Eva Kloudová

Když jsem před lety kuchařku dostala darem, byla jsem nadšená, neboť jsem v ní našla spoustu receptů, které jsem znala z dětství - z prázdnin a svátků u babičky. Postupem času mé nadšení opadá, neboť recepty postupně zkouším a bohužel u velkého množství z nich docházím k názoru, že asi byly sepsány sice u dobrého vína, ale "baj oko": někde musím přidat dvojnásobek mouky, jinde už od pohledu ubrat tekutiny apod. Škoda!

23.12.2018 2 z 5


TANEC SMRTI TANEC SMRTI Michael Jindřich Rentz

Jedno z ucelených děl dvorního rytce hraběte F. A. Šporka v pěkně provedeném vydání od Paseky. Potěší milovníky barokní ilustrace i obdivovatele Kuksu.

14.12.2018 5 z 5


Vyzvědačka Vyzvědačka Paulo Coelho

Velké zklamání.

07.12.2018 1 z 5


Co se ztratilo Co se ztratilo Catherine O’Flynn

Knihu jsem při nějaké příležitosti před lety darovala 15-leté dceři. Letos mi ji vrátila s tím, že ji tenkrát dost vyděsila a že už ji nechce mít ve své knihovně. Teprve poté jsem si ji přečetla i já - jednak jsem byla mile překvapená, jak je kniha dobře napsaná, jednak jsem porozuměla tomu, co měla dcera na mysli. Ano, není to příjemný pohled na věci kolem nás, ale velmi pravdivý.

07.12.2018 5 z 5


Půjdu za svým hněvem Půjdu za svým hněvem Othar Čiladze

Po dlouhé době pocit, který jsem měla v 18, když jsem za jednu noc "zhltla" Sto roků samoty. Krásná metafora, nádherný jazyk.

03.12.2018 5 z 5