Jenys07 Jenys07 komentáře u knih

☰ menu

Přelévat moře Přelévat moře Jan Dobraczyński

Velice temná vize blízké budoucnosti. Doufejme, že hrozby Studené války již pominuly. Na románu si cením popisů nejvyšších pater církevní hiearchie a problematiku konkláve. O to víc čtenáře zasáhne zničení naší civilizace a její nahrazení tou sousední. Hlavní postava v závěru předává svou moc do Afriky. Jak to dopadlo? Uměl příjemce vůbec číst a vnímat naše západní cítění světa? To jsou všechno otázky, které zůstávají v románu otevřené.

06.02.2021 4 z 5


Čarostřelec Čarostřelec Jan Horníček

(SPOILER) jsem fanouškem historických detektivek. Kniha mě velmi příjemně překvapila. Co bylo pro mě těžké je střídání názvů obcí, kdy autor zachovává dobové názvy. Proč tam ale tedy není Gross Izer? Příběh má velký spád a celou dobu graduje k vypjatému konci. Alespoň pro mne bylo zcela zbytečné intermezzo se zednářskými obřady. V Jizerských horách to znám dobře, přesto mi autor odhalil nová zákoutí a směry cesty. Za to mu upřímně děkuji. Těším se na pokračování

06.02.2021 4 z 5


Komturova smrt Komturova smrt Haruki Murakami

Pro mě suveréně nejzajímavější a nejpropracovanější Murakamiho román.

06.02.2021 5 z 5


Konec jedné služební jízdy Konec jedné služební jízdy Heinrich Böll

vynikající studie multižánrových happeningů, kdy při akci zničení vozidla Bundeswehru jsou čteny básně, zpívány žalmy a produkované barevné bubliny.

06.02.2021 5 z 5