JazzRiddle JazzRiddle komentáře u knih

☰ menu

Volání Cthulhu 1 Volání Cthulhu 1 Howard Phillips Lovecraft

Ach to Snové putování... z toho jsem málem vyrostla. Tahle povídka je opravdu děsná, ale ty ostatní jsou vážně dobré. Takže za mě 4/5.

05.04.2018 4 z 5


Jantarové oči Jantarové oči Vilma Kadlečková

Knihu mi půjčila kamarádka a četla jsem ji nadvakrát. Nejdřív jsem se nemohla dostat přes první kapitolu Pinky a tak jsem ji prostě zahodila. Ale později jsem si k tomu sedla znovu a musím říct... ano. Smekám, paní Kadlečková.

05.04.2018 5 z 5


Hra o krále Hra o krále Margaret Lindholm

Četla jsem to v originále a nemůžu říct, že bych se u toho nudila. S Fitzem jsem se smála i plakala. A i když jsem byla opravdu smutná, pořád jsem chtěla vědět, co bude dál.

Vím, že to pro každého není. Autorka má velice specifický styl psaní. Příběh odvíjí pomalu jako nit, ale právě díky tomu jsem měla pocit, že svět, ve kterém se to odehrává, je skutečný.

Mohla bych tu pět chválu na několik A4řek a stejně bych nenapsala dost. A proto to zkrátím. Trilogie je dobrá. Pokračování ještě lepší. Zkuste to.

05.04.2018 5 z 5


Krev a jed Krev a jed Margaret Lindholm

Když jsem na tuto knihu narazila, byla jsem dost otrávená. Byla divná. Ale pak jsem si našla originální verzi Assassin’s Apprentice a nemohla jsem ji než vynachválit. Je opravdu dobrá, jediný její problém je, že je špatně přeložitelná. Autorka má velice specifický styl psaní, její angličtina je krásná a plná jazykových hříček.

Knihu rozhodně doporučuji (nejlépe v angličtině), stejně tak celou trilogii, další dvě trilogie of Fitzovi, jakožto všechny knihy z tohoto universa.

05.04.2018 5 z 5