jakear jakear komentáře u knih

☰ menu

Svědectví Svědectví Stephen King

Půlroku po přečtení... Svědectví ve mně zanechalo něco hezkého, nádhernou vzpomínku. Často se ke knize vracím. Opravdu často. Celý tenhle příběh byl neuvěřitelný zážitek. Nevím, co dodat. Snad jen - NEJLEPŠÍ KNIHA, JAKOU JSEM KDY ČETL!

02.08.2014


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

6. červen 2011

Milý příteli,
už je to celkem dlouhá doba, co jsem naposledy hodil do poštovní schránky dopis pro tebe. Stalo se toho hrozně moc.
Začal bych asi tím, že jsem dostal novou knížku od Billa – Ten, kdo stojí v koutě od Stephena Chboskyho. Už jsem jí stačil přečíst dvakrát, protože kamarádi jeli na víkend stanovat. Ta knížka byla vážně úžasná. Nikdy jsem při čtení nezažil, abych se ztotožnil s hlavní postavou snad ve všem. Hlavně nemůžu dostat z hlavy tu nádhernou písničku od Smithů Asleep. Asi jsem trochu přecitlivělý, ale u některých pasáží v knížce jsem brečel. Taky jsem se dost nasmál. To určitě znáš, protože jsi starší a o takových věcech víš mnohem víc než já.
Vím, že jsem Jane slíbil, že se pokusím na ni tak nemyslet, ale poslední dobou mi to vůbec nejde. To, co cítím, když ji vidím s Georgem, se ani nedá popsat. Jane se na mě v jednom kuse usmívá, vůbec mi to neulehčuje. Předpokládám, že tohle se ti už někdy stalo, protože jsi starší než já a střední školu už máš dávno za sebou.
No nic, budu muset končit, máma chce, abych vyluxoval a pak zašel k babičce.

S pozdravem
Kuba

13.02.2014 5 z 5


Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Po trochu pomalém rozjezdu se z ničeho nic dostává úžasné akce, která končí až samotným koncem knihy. Kniha má úžasné postavy. Je tady skvěle vykreslený vztah mezi hlavními protagonisty. Co dodat, jedna z nejlepších knih, co jsem četl, líbila se mi dokonce více než legendární a neustále opěvované Osvícení.

13.02.2014 5 z 5


Harry Trottel a posel Talibánu Harry Trottel a posel Talibánu Peter M. Jolin (p)

Hranice trapnosti překročena - počtvrté.

26.06.2013