ja.s.knihou ja.s.knihou komentáře u knih

☰ menu

Zápisník smrti 1 Zápisník smrti 1 Tsugumi Ohba

Jako první jsem viděla anime (2 epizody), které mě moc nezaujalo, proto jsem měla lehkou obavu, když se mi do rukou dostal první díl mangy.

Pro mé překvapení, bylo to skvělé. V moment, kdy se na scéně objevil L a začalo vyšetřování mě to bavilo o to více. Bohužel, Lightovi i přes fakt, že měl pravděpodobně dobrý záměr, se to celé vymklo z rukou a začalo mu slušně přeskakovat. A Rjúk byl skvělý. (I přes fakt, že mě trochu ze začátku děsil.)

Já manze dávám 4,5/5 a jsem opravdu mile překvapena.

03.05.2024 5 z 5


Pět kroků od sebe Pět kroků od sebe Rachael Lippincott

Tuto knihu jsem viděla nejdříve jako film na doporučení od kámošky. V té době jsem o knize neměla ani ponětí. Film je má srdcovka a když jsem objevila knihu, neváhala jsem se ji pořídit. A jestli jsem milovala film, tak knihu jsem si zamilovala snad ještě více.

V knize se střídají pohledy dvou hlavních postav. Willa a Stelly. (Ale Poe je má nejoblíbenější postava.) Děj se odehrává především v nemocničním prostředí. A je to šílený. Číst o postavách, které trpí takto závažnou nemocí, bylo pro mě něco nového. Upřímně nedokážu si představit jak těžké to musí být.

Kniha mě zahrála u srdce, ale také mě přinutila plakat. Od jedné určité události skoro každou další kapitolu.

No... co více k tomu říci. Kniha skvělá. Obálka úžasná. Já hodnotím 5/5. A rozhodně doporučuji.

03.05.2024 5 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Ke knize jsem se dostala prostřednictvím maturitního seznamu. Za normálních okolností bych o ni nezavadila ani pohledem.
Nic moc pozitivního jsem od knihy nečekala, ale překvapila mě.

Kniha je psána ve formátu deníku, který píše Marie. Někdy se tam místo zápisu objevil dopis, ale to nebylo časté.

Už samotný začátek mě pobavil. Samozřejmě, že tam byly události lehce přetažené za vlasy. Ale nic po čem bych měla chuť knihu odložit. Bavila mě od začátku do konce. (Lepší jak film dle mého názoru.)

Velmi dobrá oddechová četba. Já bych ji hodnotila 5/5. a zajímá mě jaké budou další díly.

03.05.2024 5 z 5


Volání temnoty Volání temnoty J. B. Zmek

Kniha obsahuje devět povídek a jednu báseň. A musím říci, že na to, jaké jsem měla obavy, jsem si to užila. Kniha byla vydána přes vlastní náklad, takže se tam maličké nedokonalosti objevily, ale není to nic co by zkazilo celý příběh.

Za mě osobně byla báseň úplně nejslabší.
Všechny povídky až na jednu měly opravdu atmosféru, až jsem se i chvílemi bála. Některé byly více či méně brutální. Určité prvky se v jednotlivých povídkách opakovaly, ale nemyslím si, že to příběhu nějak škodilo. Jednu povídku i přes to, že byla krásně napsaná a zahřála mě u srdce, bych neřadila do žánru horor i přes to že se tam nějaké podivné věci staly.
Jako celek knihu vnímám pozitivně a dala bych jí 4*/5

05.04.2024 4 z 5