homeck homeck komentáře u knih

☰ menu

Neviditelní Neviditelní Vlastimil Vondruška

Protože mi Kronika zániku Evropy do jisté míry nastavila názor na jednu z variant naší budoucnosti (přiznávám, ne zrovna tu příjemnou), těšil jsem se i na tuto knihu. Pana Vondrušku vnímám jako velkého odborníka na historii, avšak v jeho knihách mimo tento "šuplík" cítím pachuť rozmrzelosti až pocitu křivdy z aktuálního vývoje. A ta pachuť nemizí. I tato kniha nenechá čtenáře na pochybách, jak je to vlastně s politickým názorem autora. Jsem rád, že jsem si ji mohl přečíst, ale vracet se k ní už nebudu. Co ale musím přiznat, popis toho, co se z lidí ve vypjatých situacích stane, budí zamyšlení.

17.12.2021 3 z 5


Kronika zániku Evropy: 1984–2054 Kronika zániku Evropy: 1984–2054 Vlastimil Vondruška

Výborná kniha napsaná s pohledem autora, moc si přeji, aby se dějiny tímto směrem neubíraly. Ale zároveň si uvědomuji, že je tento vývoj pravděpodobný. Snad to nebezpečí lidem dojde a stihneme se "zmátořit". Jako teorie k velkému zamyšlení. Pan Vondruška je skvělý spisovatel.

15.01.2020 5 z 5


Svět rostlin Svět rostlin Thomas Schauer

Dle mého nejlepší atlas rostlin v našich končinách. Kategorizace podle barvy květů, počtu okvětních lístků je přesně tím klíčem, který jsem hledal. Tisk a kvalita papíru je na vysoké úrovni. Doporučuji.

02.02.2019 5 z 5


Blackout – Zítra bude pozdě Blackout – Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Tuhle knihu jsem si nechal dát od Ježíška, ale nedočetl jsem ji. Nápad je skutečně zajímavý, ale výsledné dílo není podle mých představ :-) Vím, to není cílem žádné knihy, krom té mé :-) Chybí mi tam více "sociálna", všemocná EU je spasitelem, ČR jako nejdůležitější energetický uzel v Evropě není zmíněna vůbec. Možná by se autor měl spojit s paní Drábovou a doplnit si odbornost :-)

30.07.2018 3 z 5