hersha
Jako jo.
Nostalgická minulost party ze sídliště:
...z některých se stali podnikatelé, z dalších vagabundi...
Vidím defilé spolužáků ze základky. Odkládám přečtenou knihu. Vzpomínám, jak asi dopadli, a kde jsou.
Tahle mi také trvala nějak dlouho. Přišlo mi to trochu jako dějepis. Vzpomínala jsem na revoluci.
V rozhovoru na konci z Krause tryská do prostoru z otevřené knihy až hmatatelný pocit nesouhlasu.
Tohle mi trvalo dlouho... jak to čtu napřeskáčku, mám srovnání s ostatními díly. Bylo to místy zdlouhavé. Druhá půlka se mi četla lépe než první.
Mám pocit, že kdybych neznala z jiných knih celé oddělení kolegů Richarda Krauze, byla bych ztracená. Lengyel se tu jen mihnul.
Po 20ti Dánovkách napřeskáčku jsem se pročetla k neviňátku. Despekt autora k náboženství znovu prosakuje. Praktika hypoxie touto formou mě překvapila.
Vana formaldehydu jest realitou studia anatomie. Studentům jdou na stůl nejprve ruce a nohy, orgány až po tom. V nemocniční patologii bych takovou vanu neočekávala ani nehledala.
Někdy mám pocit, že DD je můj spolužák ze ZŠ nebo z gymplu. Zabrnkal na moji zpětnou nechuť k "lepičům holek na kytaru", soutěživost, porovnávání mužských egg, chování žen...
Jako bonus navíc pěkně okořeněno soudružskou rétorikou.
U básní netřeba otrockých rýmů, aby byly básněmi. Ale i tak se daly číst.
Popsané výslechové metody jsou inspirací k odhalování lhaní. Jako vždy skvělé.
Jako bonus jsem nostalgicky zavzpomínala na zvykání si na mobil. Ciferník a šňůra ze vzpomínek bolestně křičí. Pocit, někomu prašit s telefonem, zmizel v propadlišti času. Chyběl mi Lengyel.
Zase point na konec. Dialog na předposlední straně mezi hošany a Richardem mě pobavil.
nechci spoilerovat, tak to "vemu od lesa"...
pointa konce potěšila
ze života, ze života
Dnes dočteno. Baví mě rýpání kolegů mezi sebou. I styl humoru. Patolog nemá chybu.
Tohle mě opravdu bavilo.
Čtu díly na přeskáčku. Zatím mám přečteno 5 kousků. Tenhle byl super.
Dočteno. Plynule navazuji 7. dílem.
Mně se to líbí.
A to nejsem místní. Jsem neblondýna, co má ráda Rammsteiny.
Tahle kniha mi "zachránila život". Dodnes z toho čerpám.