Helixik Helixik komentáře u knih

☰ menu

Až půjdeš, vezmi mě s sebou Až půjdeš, vezmi mě s sebou Jennifer Niven

Působivá kniha k zamyšlení. Postupné posouvání v ději a čase formou dopisů je zajímavé. Rychlé vypisování zážitků a pocitů mezi sourozenci se spoustou opakování a zacyklení v myšlenkách, odpovídá věku postav.

Hezká kniha, spousta "dospělých" by si mělo číst podobné knihy a zamýšlet se, zda náhodou nepřehlíží, že je někomu ubližováno...

28.11.2023 5 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Námět "originální", nicméně pro mne naprosto nepochopitelný. Proč pro boha v moderní budoucnosti, musí být přelidnění řešeno takovýmto způsobem? Vždyť by to šlo řešit naprosto bezproblémově - neoživováním po nehodě, či povolit jen omezený počet otočení listu. Většinu knihy jsem vyloženě morálně trpěl a bojoval s odložením. Pokračování vůbec zkoušet nebudu...

23.11.2023 2 z 5


Historky z Tinderu Historky z Tinderu Lucie Macháčková

Občas jsem se zasmál, ale celkově mne kniha nebavila. Nesedla mi forma stand-upu převedeného do textu. Očekával jsem spíše ucelenější příběhy. Tabulky nebo seznamy s doplňkovými charakteristikami byly otravné a nudné.
Asi nejsem vhodná cílová skupina. :-)

15.10.2023 3 z 5


Zástup vzpomínek: Příběhy ze světa Expanze Zástup vzpomínek: Příběhy ze světa Expanze James S. A. Corey

Z knižní sci-fi řady Expanze jsem byl nadšen a velmi mne mrzelo, že byla řada příběhově ukončena. Doplňková povídková kniha z "Expanzího světa" Zástup vzpomínek mne opět nadchla. Povídky rozvíjí nebo osvětlují osudy a chování některých důležitých postav. ;-) Doporučuji číst, ale až jako doplněk po přečtení původní řady. Samozřejmě, povídky mají hlavu a patu a lze je číst a užít si je i bez předchozích znalostí. Nicméně, bez znalostí motivace a chování postav v celé sérii, si jednotlivé povídky neužijete na plné maximum. ;-)
Za mne spokojenost. Díky H. :-)

12.10.2023 5 z 5