Hedvika85 Hedvika85 komentáře u knih

☰ menu

Oči milenek Oči milenek Vítězslav Nezval

Tak tohle mi bohužel vůbec nesedlo. Zkusím se ke knize vrátit časem a dát jí druhou šanci.

14.05.2020


Lístky vavřínové Lístky vavřínové Ilja Hurník

Odpočinková záležitost napsaná krásnou kultivovanou češtinou.

05.10.2019 4 z 5


Havárie Havárie Jiří Švejda

Ke knize jsem se dostala díky čtenářské výzvě a jsem tomu ráda, Švejdu jsem do té doby neznala. Musím dát zapravdu tsal - v knize se střídaly nudné a zábavné pasáže. Ale byla jsem zvědavá, jak příběh skončí, takže se kniha četla celkem rychle. Líbilo se mi jak autor různé situace a konflikty popsal z pohledu Zdeny i Kamila. Jakožto obyvatelce Ústeckého kraje mě zaujaly části popisující severočeské reálie 70.let - místa, která znám; stav životního prostředí, bytová situace,atd. Mimochodem proč v knize všichni hlavní i vedlejší protagonisté (vyjma malé dcerky hlavních postav) kouří? Zřejmě tehdejší módní záležitost, zamořit si plíce v již tak už dost otráveném prostředí.

05.07.2019 3 z 5


Za oponou války: Zpravodajem nejen na Blízkém východě Za oponou války: Zpravodajem nejen na Blízkém východě Jakub Szántó

Opravdu zajímavé nakouknutí do práce válečného reportéra. Netušila jsem kolik práce stojí za několika minutovou úhlednou reportáží v hlavních zprávách. A to nemluvím o osobní odvaze válečných novinářů! Tu musím opravdu obdivovat. V knize nechybí vhled do autorova soukromí nebo do vztahů s kolegy novináři. To všechno spolu se sarkastickým humorem činí knihu čitelnou, navzdory vážnému tématu, kterým se zabývá. Po přečtení knihy jsem si více uvědomila, jaké je to štěstí, žít na jednom klidném koutku Evropy, kde je samozřejmé mít co jíst, svítit si, ohřát se , mýt se teplou vodou a nebát se jít ven, do práce, do školy nebo nakupovat.

04.12.2018 4 z 5


Tajný život stromů Tajný život stromů Peter Wohlleben

Kniha, ke které se budu vracet.

17.10.2017 4 z 5


Policie Policie Jo Nesbø

Napínavé, ale na mě dost morbidní.

02.08.2017