Happy4000 Happy4000 komentáře u knih

☰ menu

Vzácné zbraně a zbroj Vzácné zbraně a zbroj * antologie

Kdo nemá ten chybil, navýsost kvalitní uspořádání

25.04.2019 5 z 5


Československé ruční palné zbraně a kulomety Československé ruční palné zbraně a kulomety Miroslav Šáda

Perfektní výkresy, fota y texty

25.04.2019 5 z 5


Revolvery a pistole Revolvery a pistole Alexandr Borisovič Žuk

Vynikající odborný materiál zbraní

25.04.2019 5 z 5


Velká encyklopedie pistolí a revolverů Velká encyklopedie pistolí a revolverů A. E. Ton Hartink

Skvělý materiál pro zbrojíře

25.04.2019 5 z 5


Domácí lékařka 2 Domácí lékařka 2 Jenny Springer

Domácí lékařka vzácná to kniha nechyběla v rodinách měšťanských a osvícených. K radám neduhů a chorých těl skýtala pravou útěchu a poznání.

19.04.2017 5 z 5


Hodina mrtvých očí Hodina mrtvých očí Harry Thürk

Skvělý román. Dostal jsem se k němu poprvé v deseti letech z tátovi knihovny. Thurkovi romány mám všechny rád. Mají tu atmosféru strhnout a číst stále dál a vpíjet se do příběhu. Ano, je to pro chlapské povahy ale přesně to z nich ulpívá ve vědomí a vrací se ve chvílích kdy se vynoří podobnost. Právě proto, že je psán z ,, druhé strany války,, je cenný.

20.06.2016 5 z 5


Tibetská kniha o životě a smrti Tibetská kniha o životě a smrti Sogjal Rinpočhe

Měl jsem na ni spoustu času a přesto jsem četl mnoho hodin za sebou. Myslím tak dva týdny a bylo hotovo. Je to složité se do ní vpravit a vypnout okolí. Připlouvají myšlenky které v Tobě nikdy přes ní nebyly. Spojují se nové s prožitými chvílemi a situacemi v životě - možná chápeš vysvětlení - možná dál přemýšlíš. Je očistná, je burcující, uklidňuje, hojí. Jo- dost dobré zkusit.

20.06.2016 5 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Autor mi byl známý jen matně. Přesto zhruba před dvěma lety kdy jsem měl u nohou mezi horou potrhaných a jinak znehodnocených knih i Alchymistu- tak jsem přečetl. Ano dal b se a chvilku, odpoledne a je to. Ale rád jsem dělal pauzy a prodloužil to na den, dva. Mezi škvárem a úplně napranou hlavou starostma balzám. Znovu odladění od problémů, procitnutí - jak už to tu někdo psal: No ano jasně to přece znám . Příjemné připomenutí skutečností . Proč nadávat . OK .

16.12.2015 5 z 5


Babička Babička Božena Němcová

Setkávám se s těmi co knihy různých vydáni sbírají a pro tento účel Babička od mé babičky naprosto vyhovuje. Číst? No ano, kapacitě mozku neuškodí a do budoucna si pár souvětí, situací ucho váš.

28.11.2015


Moje třicetiletá válka Moje třicetiletá válka Hiró Onoda

Tuto knihu mi doporučil táta, sám prošel výcvikem zvláštních jednotek a dál vycvičil spoustu dalších, je tedy zřejmé že jsem podobné historky i podobný kodex cti znal už od mala. Někdy přináší své ovoce a jindy škodí. Každopádně jsem přesvědčený že právě o tomto je příběh.

28.05.2015 2 z 5


Člověk proti tmě Člověk proti tmě Zbyněk Kožnar

Na základně skutečně prožitých dějů, výborné vyprávění a vnesení do příběhu. Vypínáš okolní svět

25.05.2015


VÚ 7374: 7. výsadkový pluk zvláštního určení VÚ 7374: 7. výsadkový pluk zvláštního určení Jiří Dufek

Kniha je první rozumná autentická zpráva o existenci útvaru, který je potřebný v každé zemi. Rovněž je tímto i prolomena hradba mlčení o snahách v roku 1968 , skupině specialistů kteří měli zasáhnout v případě usnesení našeho prezidenta Dubčeka a dalších vládních představitelů. Protože jsem slýchával od svého otce jak to ve skutečnosti bylo ( byl členem útvaru) a to mne vybavována informacemi do škol i života k nelibosti učitelů, vím že v knize není vše.
Další dle mých informací zřejmě bude následovat i když vyvěrající spor okolo znaku na obálce, doplňkům dokumentů a fotografií toto brzdí.
Archiv ČR také není vstřícný a hromada dokumentů byla účelně zničena. Snad přiloží každý existující pamětník nebo potomek pár dalších informací a fotek, deníků, pak se změní pohled na tu pro naši republiku hrstku výsadkářů diverzantů jak si hrdě říkali . Tato knížka je spíše souborem zachráněných denních rozkazů a pozemních příprav útvaru. Dost chybí jakýsi populární duch pro veřejnost, historky vojáků napsané jako příběhy které jsou známé z podobných sekcí v zahraničních jednotkách, nebo novinářský způsob " boje" o čtenáře, který by publikaci zatraktivní. Možná pokračující tradice z otců na syny - pokud se někdo věnoval podobným aktivitám jak to bývá.

23.02.2015 5 z 5