Hanish.s Hanish.s komentáře u knih

☰ menu

Osamělost aneb Kolik máte přátel na Facebooku Osamělost aneb Kolik máte přátel na Facebooku The Beastess (p)

Líbilo se mi, lehce ale lidsky nastíněné konkrétní problémy dnešní doby, ve kterých se určitě někteří najdou. První část spíše příručka pro starší důvěřivější generace (jak používat internet), ale ono to zase neuškodí i těm mladejm, co si zveřejní kdejakou fotku svýho holýho zadku (aby si uvědomili, že co pošlou do světa internetu, těžko vrátí zpět). Druhá část poukazuje na poruchy osobnosti, které je dobré znát a umět identifikovat, protože s těmihle lidmi se ve světě sociálních sítí setkáváme a bohužel je i sledujeme, jsme jejich fanoušky a bezmezně věříme jejich jakkoliv různě pravdivým příspěvkům, na základě čehož bohužel pak neobjektivně soudíme sami sebe.

18.03.2018 4 z 5


Temná věž 2: Dlouhá cesta domů Temná věž 2: Dlouhá cesta domů Peter David

Cesta byla asi dlouhá i na mě, nedočetla jsem... :D Jednička byla perfektní, toto mě utahalo.

10.02.2018 3 z 5


Jak získávat přátele a působit na lidi Jak získávat přátele a působit na lidi Dale Carnegie

Doteď mám v hlavě příběhy, prostřednictvím nichž se Carnegie rozhodl předat své myšlenky. A kapitolu o hašteřivých ženách jsem četla jedním dechem, protože tu jsem se měla nad čím hluboce zamyslet :D.

10.02.2018 4 z 5


Jídlo na prvním místě Jídlo na prvním místě Melissa Hartwig

Zpočátku nadšení, které mi kniha přinášela, vystřídalo vystřízlivění v cca polovině knihy, kdy se autoři snaží vás zlákat na výživový směr, který není úplně ideální, ani vědecky ověřený, cpou vám doslova to, že nemáte poslouchat ostatní, pokud se nebudete cítit dobře při dodržování dané diety a máte pokračovat a manipulují s fakty. Jelikož se ve světě výživy orientuji, alarmující na knize je, že jsem si jednu chvíli připadala jako v nějaké kastě, která nepřipouští pravdy odjinud a vše, co děláte jinak, je špatně. Poznatky z knihy mohou přinést své ovoce, pokud jsou brány objektivně s rezervou a aplikovány opatrně s ohledem na vlastní zdraví a jak se člověk u diety cítí, ale dlouhodobě udržitelný směr pro běžnou populaci tohle není. Myslela jsem si, že je to kniha o životním stylu, ne o dietě, která se z ní nakonec smutně vyklubala.

10.02.2018 2 z 5