Haniii12 Haniii12 komentáře u knih

☰ menu

Pačinko Pačinko Min Jin Lee

Mám rozporuplné pocity. Na knihu jsem se velmi těšila ze dvou důvodů. O toto téma se mnoho lidí nezajímá a navíc byla kniha vychvalována všude.
První polovina knihy se četla hezky, ale absolutně nechápu na co autorka myslela při psaní poslední části. S postavami jsem nemohla soucítit, protože to ani nešlo. Bylo to urychlené, na prstech jedné ruky bych mohla vyjmenovat vlastnosti hlavních postav. Zbytečné popisy vedlejších postav, které se v knize objeví v jediné kapitole. A jako poslední mi neseděl autorčin popis sexuálních scén a hlavně popis žen. Poslední část jsem četla z vlastního donucení, protože jsem chtěla vědět, jak to dopadne.
I tak dávám 4 hvězdy za první polovinu, která je na plný počet a taky za historický kontext.

30.08.2020


Moc podvědomí Moc podvědomí Joseph Murphy

Nejsem nadšený čtenář tohoto druhu knih, ale tato je pro mě velkou výjimkou. Byla mi darována v mých (zatím) nejhorších časech a dá se říci, že mě opravdu postavila opět na nohy. Knihu čtu již po druhé, každý den jednu podkapitolu.
Jednu hvězdičku odebírám, nejsem totiž nábožensky založený člověk a tady je těch "zázraků" opravdu spousty, ale kdo ví :)

11.05.2020 4 z 5


Achilleova píseň Achilleova píseň Madeline Miller

Za mě od Millerové trošičku slabší dílo.
Každopádně to bylo zajímavé převyprávění Iliady z pohledu Patrokla (konečně!). Autorčin styl psaní mi opravdu vyhovuje a vždycky mě okamžitě vtáhne do děje. Už během pár kapitol máte pocit, že se opravdu nacházíte tisíce let zpátky ve starověkém Řecku :)

15.03.2020 4 z 5


Kirké Kirké Madeline Miller

Jedním slovem - nádhera.

15.03.2020 5 z 5


Plus jedna Plus jedna Zuzana Filipová

Kniha mě svým tématem velmi zaujala, ale bohužel musím uznat, že lituji koupi.

08.07.2018 2 z 5