hancabloguje hancabloguje komentáře u knih

☰ menu

Bez lásky Bez lásky Alice Oseman

Hlavní hrdinka Georgia Warr nikdy nebyla zamilovaná, nikdy se s nikým nepolíbila a zkrátka nikdy pořádně k nikomu necítila žádné city. Georgia miluje romány a doufá, že jednou najde svou spřízněnou duši do které se zamiluje.

Spolu se svými dvěma nejlepšími kamarády Pip a Jasonem nastupují na Durhamskou univerzitu a Georgia je připavena začít novou kapitolu svého života, je odhodlaná zjistit proč nikdy nezažila lásku. Georgia věří, že se její sny stanou skutečností. Spolu se svojí spolubydlící se vydá vstříc lásce, ale jejich plán způsobí akorát opětovné zklamání a Georgie začne zpochybňovat svou sexualitu. Proč se nemůže zamilovat jako ostatní v jejím věku? Je s ní něco špatně? A co když celou dobu hledala lásku na špatném místě...

Musím říct, že jsem byla unešena psaním autorky, je to má první kniha, kterou jsem od autorky četla (nepočítám komiks Srdcerváče) a doufám, že nebude poslední. Moc mě bavili Georginy srdceryvné zážitky a boje s její asexualitou a aromantismem. Myslím si, že cesta, díky které Georgia poznává svou sexualitu pomůže hodně lidem, kteří to stále objevují a jsou zmatení. Kniha Bez lásky mi přijde dospělejší než Srdcerváči a je to jedna z mála knih, ve které je téma asexuality a za to dávám palec nahoru.

Chtěla bych moc poděkovat Humbooku za knihu k recenzi v rámci #humbookblogeri. #spolupráce

21.12.2022 5 z 5


Dcera ztracených bohů Dcera ztracených bohů Alžběta Komrsková

Příběh inspirovaný bájí o Mínotaurovi z Labyrintu, který je naprosto čtivý, napínavý a vtáhne vás do děje hned po pár stránkách a už nepustí. Řecký svět je krásně do detailů popsaný a Arisbé je neskutečně sympatickou a odvážnou hlavní hrdinkou, díky které jsem si celou dobu knihu užívala. Uvítala bych jí klidně delší, protože se četla se pěkně a svižně. Opravdu mě mrzí, že jsem knihu dočetla.
PS: Asi ve čtvrtině knihy na nás čtenáře čeká překvapení, které jsem já osobně fakt nečekala.

07.12.2022 5 z 5


January a Deset tisíc dveří January a Deset tisíc dveří Alix E. Harrow

Příběh plný zajímavostí, tajemství, napětí ale zároveň hledají sebe sama, taková je kniha January a Deset tisíc dveří. V příběhu najdeme mnoho hlubších významů a celkově je kniha hodně na zamyšlení.
Začátek knihy mě absolutně nebavil a neustále jsem se ztrácela a měla chuť se čtením skončit. Po pár dnech jsem knihu znovu rozečetla a konečně jsem se dostala k nějakým zajímavějším částem, které mě alespoň trochu vtáhly do děje. Autořin jazyk a její příběh asi nesedne každému, protože je to celkem náročné čtivo při kterém je důležité dávat opravdu dobrý pozor. V knize sledujeme dvě dějové linky - jedna je o January a jejím příběhu a druhá je o knize Deset tisíc dveří.
V cca půlce knihy to začalo být zajímavé a kniha mě celkem bavila, ne že by to byl úplně můj šálek kávy, ale špatné to nebylo a určitě si knihu mnoho čtenářů oblíbí.

07.12.2022 3 z 5